main logo
738

Hahn: Asistența macrofinanciară a UE ar putea fi deblocată în 2019

Comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn a reafirmat, la Chișinău, tot sprijinul Uniunii Europene pentru noul guvern al R.Moldova.

Hahn: Asistența macrofinanciară a UE ar putea fi deblocată în 2019

Totodată, și-a exprimat speranța că sprijinul financiar european pentru susținerea bugetului dar și cel macrofinanciar vor putea fi dezghețate, chiar din toamnă dacă toate condițiile sunt îndeplinite, transmite Știri.md cu referire la Europa Liberă.

„I-am transmis aceste condiții fostului premier Filip, multe rămân de făcut”, a precizat Hahn, la conferința de presă cu premierul Maia Sandu.

Hahn, primul oficial european care vizitează R.Moldova după schimbarea complicată de guvernare, a mai declarat că anul viitor, sprjinul financiar pentru Moldova ar putea chiar crește substanțial, dacă noul guvern continuă reformele, mai ales în domeniul justiției și a combaterii corupție. Comisarul a îndemnat de asemeni guvernul să fie cât mai deschis unei colaborări cu societatea civilă în formularea și aplicarea reformelor.

Hahn a fost la Chișinău acum două săptămâni, pe 4 iunie, odată cu vicepremierul rus Dmitri Kozak și directorul Oficiului pentru Europa de Est din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite, Bradley A. Freden. 

Întrebat la conferința de presă de miercuri ce rol au jucat UE, Statele Unite și Rusia în rezolvarea crizei constituționale de la Chișinău, comisarul a precizat că „a fost decizia suverană a politicienilor de aici” de a face noua coaliție dar că pentru prima dată în mulți ani acum, interesele europenilor, americanilor și rușilor au fost convergente și anume, menținerea stabilității Moldovei și a regiunii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării