96
0
Guvernul va crea un Consiliu coordonator pe politici anticorupție
96
0

Guvernul a decis crearea pe lângă prim-ministru a Consiliului de coordonare a politicilor anticorupţie şi reformei justiţiei şi a Biroului consultativ pe politici anticorupţie.

Foto: Știri.md

Potrivit Infotag, despre aceasta în cadrul şedinţei Guvernului a anunţat prim-ministrul Maia Sandu, transmite Știri.md.

Potrivit ei, "lupta împotriva corupţiei este o prioritate pentru Guvern".

"Ştiu că în ultima perioadă încrederea cetăţenilor că justiţia poate fi reformată a fost zdruncinată. Dar trebuie să înţelegem că sistemul corupt care a fost construit de vechiul regim este putred şi se opune din răsputeri pentru a nu fi curăţat. 

Chiar dacă noi ne dorim ca aceste lucruri să se întâmple foarte repede, trebuie să fim realişti şi să înţelegem că aceste reforme sunt complicate şi de durată. 

Pe noi nu ne opresc aceste tergiversări şi această lipsă de cooperare din partea sistemului pentru a curăţa justiţia. Guvernul nu are competenţe directe de combatere a corupţiei, dar Guvernul este responsabil în faţa cetăţenilor pentru ca viaţa lor să se îmbunătăţească. 

Şi viaţa cetăţenilor se poate îmbunătăţi doar atunci când vor înceta toate schemele de corupţie." a declarat Maia Sandu.

În cadrul Consiliului se vor întruni reprezentanţi, manageri ai instituţiilor responsabile de combaterea corupţiei. 

Biroul anticorupţie va fi format din consultanţi naţionali şi internaţionali care vor monitoriza modul în care se derulează activităţile în reforma justiţiei, vor pregăti politici noi, astfel încât să ajute Guvernul în monitorizarea îndeplinirii angajamentului de combatere a corupţiei.

Citește și
article image
Dodon a discutat cu Ambasadorul Turciei despre Arena...
0
135
article image
Partidul Şor a oferit o reacţie după reţinerile lui Tauber...
0
585
article image
Năstase își motivează decizia de a instala crucifixul în...
1
279
article image
Candu: Dosarele din Rusia pe numele lui Plahotniuc sunt...
0
223