main logo
11377

Guvernul Gavrilița a fost respins: Nu a luat niciun vot în Parlament

Guvernul Gavrilița a fost respins de Parlament.

Guvernul Gavrilița a fost respins: Nu a luat niciun vot în ParlamentFoto: știri.md

Nimeni din deputații prezenți nu au votat pentru candidații propuși la funcția de ministru. Asta după mai bine de 4 ore de discuții în sala de ședințe a Legislativului și o oră de pauză, transmite Știri.md.

„Nicio mână ridicată. Sunt zero voturi. Așa văd. Felicitări doamnei premier desemnat”, a declarat președintele Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi. 

Candidata la funcţia de premier, Natalia Gavrilița, propusă de preşedintele țării, Maia Sandu, a vorbit direct de la tribună despre necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate, din cauza lipsei de legitimitate a Legislativului.

Totodată, Sandu a spus în repetate rânduri că speră să provoace alegeri anticipate din două încercări eşuate de a vota noul Guvern în Parlament, asta fiind prima tentativă.

Știri.md reamintește că, pe de altă parte, în timpul ședinței de azi, deputații PSRM, în frunte cu Igor Dodon, au propus un alt candidat la funcția de premier, pe Mariana Durleșteanu.

Ulterior, potrivit unor surse, 55 de deputați ar fi semnat deja pentru propunerea Marianei Durleșteanu la funcția de premier.

În cele din urmă, PAS a venit cu o reacție în acest sens și a declarat că această acțiune este de fapt o încercare de a readuce în țară ''binomul Plahotniuc-Dodon”.

Totodată, Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr a declarat că astăzi încă s-ar putea schimba lucrurile și a îndemnat-o pe Sandu să fie propus și ales un Guvern minoritar.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării