main logo
18263

Guvernul Chicu și-a dat demisia

Guvernul Chicu și-a anunțat intenția de a demisiona.

Guvernul Chicu și-a dat demisia

Anunțul a fost făcut de Ion Chicu în urma cu puțin timp, care a făcut declarațiile înainte de conferința lui Igor Dodon, preconizată pentru ora 11.00, transmite Știri.md.

Premierul spune că a luat decizia după ce s-a consultat cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Ion Chicu le-a adus mulțumiri lui Dodon și Greceanîi, anunțând că va veni cu detalii după discuția cu președintele ales, Maia Sandu.

"Astăzi eu am propus și asta am făcut de a veni cu propunerea de demisie a prim-ministrului și respectiv a Guvernului R. Moldova, astfel încât această procedură să fie lansată cât mai curând posibil. Astăzi, pe parcursul zilei, sper să am o întrevedere cu președintele ales pentru a discuta despre activitatea Guvernului în exercițiu mai departe, astfel încât să fie asigurată funcționarea instituțiilor statului.

Folosindu-mă de ocazie, vreau să mulțumesc în primul rând tuturor cetățenilor, care au contribuit ca R. Moldova să poată trece de această perioadă dificilă. Mulțumesc și tuturor colegilor din instituțiile guvernamentale, dar și publice, din autoritățile publice locale. Mulțumesc și deputaților, care la diferite etape au susținut acest Guvern, au votat proiecte absolut vitale și merită toată aprecierea", a spus Chicu.

Ulterior, după declarațiile făcute de Ion Chicu, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că ședința preconizată pentru astăzi la ora 15:00 nu va avea loc pentru că subiectul e epuizat.

„În aceste circumstanțe, în concordanță cu decizia anunțată de Ion Chicu fac următoarele declarații. Astăzi a fost programată ședința Parlamentului pentru a dezbate moțiunea de cenzură. Din momentul în care Ion Chicu a anunțat demisia Guvernului, ședința Parlamentului nu va avea loc. Mâine va avea loc evenimentul de inaugurare a noii președinte alese, Maia Sandu”, a menționat Greceanîi.

Amintim că Guvernul Chicu a fost învestit la 14 noiembrie 2019 cu votul deputaților PSRM, PDM și deputatul independent Alexandru Oleinic. În total, pentru au votat atunci 62 de deputați.

Lista miniștrilor Guvernului condus de Ion Chicu:

- Pavel Voicu – Ministerul Afacerilor Interne

- Olga Cebotari – viceprim-ministru pentru Reintegrare

- Sergiu Pușcuța – viceprim-ministru, Ministerul Finanțelor

- Ion Perju – Ministerul Agriculturii

- Aureliu Ciocoi – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

- Victor Gaiciuc – Ministerul Apărării

- Anatol Usatîi – Ministerul Economiei

- Fadei Nagacevschi – Ministerul Justiției

- Lilia Pogolșa – Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

- Viorica Dumbrăveanu – Ministerul Sănătății

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării