main logo
1743

Guvernul a numit un nou secretar de stat la Ministerul de Externe

Guvernul a numit pe 7 februarie un nou secretar de stat la Ministerul de Externe, după ce Stela Leucă a demisionat. Noul secretar, fost ambasador al Republicii Moldova în Republica Lituania, este Sergiu Mihov.

Guvernul a numit un nou secretar de stat la Ministerul de ExterneFoto: știri.md

La ședința Guvernului de miercuri s-a propus și aprobat eliberarea Stelei Leucă din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, din data de 7 februarie, în baza cererii de demisie. Ulterior, s-a aprobat numirea lui Sergiu Mihov în funcția de secretar de stat al MAE, transmite Știri.md cu referire la Newsmaker.md.

Potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe (MAE), „Mihov este bine-cunoscut în rândurile sistemului diplomatic”.

„Din anul 1998 activează în cadrul MAE. Dumnealui posedă rang diplomatic de ministru plenipotențiar și a deținut numeroase poziții diplomatice în diferite Direcții ale ministerului, inclusiv de coordonator național pentru monitorizarea implementării parteneriatului pentru buna guvernare Consiliul Europei - Uniunea Europeană pentru țările Parteneriatului Estic”, au precizat reprezentanții Ministerului de Externe.

Potrivit instituției, din anul 2022 și până în prezent, Mihov a fost șeful Direcției Cooperare Bilaterală în cadrul MAE. În perioada 2018-2022 a ocupat funcția de ambasador al Republicii Moldova în Republica Lituania.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării