main logo
318

Guvernele de la Chișinău și București vor forma un grup de lucru comun

Cele două Guverne de la Chișinău și București vor începe să lucreze în cadrul unui grup interguvernamental și vor organiza ședințe comune, a anunțat prim-ministra României Viorica Dăncilă după întrevederea pe care a avut-o cu Maia Sandu la Palatul Victoria.

Guvernele de la Chișinău și București vor forma un grup de lucru comun

Dialogul dintre cele două șefe de Guverne a fost unul „de substanță”, iar România a transmis un mesaj ferm de încurajare și sprijin pentru noua guvernare de la Chișinău, reiterând faptul că Romania va rămâne cel mai sigur susținător în parcursul european al R. Moldova, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Avem proiecte comune pe toate dimensiunile vieții economice și sociale. Am identificat astăzi domeniile de interes imediat asupra cărora ne vom concentra. Am vorbit despre proiectele de interconectare energetică”, a declarat Dăncilă.

Șefa Guvernului român a dat asigurări că autoritățile de la București vor susține deblocarea asistenței acordate de Uniunea Europeană pentru R. Moldova.

Prim-ministra Maia Sandu a enumerat proiectele despre care a reușit să discute cu partenerii români: finalizarea construcției și darea în exploatare integrală a gazoductului Iași-Chișinău, importanța interconexiunilor liniilor electrice de înaltă tensiune, precum și construcția autostrăzii „Unirii” până la Ungheni.

Maia Sandu a precizat că România este cel mai mare partener comercial al R. Moldova și Guvernul de la Chișinău va susține în continuare investițiile românești în țara noastră.

În final, Maia Sandu a salutat evoluțiile pozitive care au loc la nivelul autorităților locale, prin semnarea unor acorduri de înfrățire  între localitățile de pe ambele maluri ale Prutului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării