main logo
22875

Guțul a dat mâna cu Putin: L-am informat despre acțiunile din Moldova

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, s-a întâlnit la Soci cu președintele rus, Vladimir Putin.

Guțul a dat mâna cu Putin: L-am informat despre acțiunile din Moldova

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Guțul anunță că i s-a plâns pe autoritățile de la Chișinău, iar președintele rus i-a promis sprijin, transmite Știri.md.

Întâlnirea a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

„În cadrul Festivalului Mondial al Tineretului de la Soci, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a discutat cu mine despre o problemă regională și geopolitică complexă, în epicentrul căreia se află Găgăuzia noastră. 

L-am informat pe Vladimir Vladimirovici despre acțiunile anarhice ale autorităților din Moldova, care se răzbună pe noi pentru poziția noastră civică și loialitatea față de interesele naționale. 

Chișinăul, pas cu pas, ne răpește puterile, ne limitează bugetul, ne încalcă drepturile legale, provoacă instabilitate și destabilizare în Găgăuzia și în întreaga țară.

Liderul rus a promis că va susține Găgăuzia și poporul găgăuz în apărarea drepturilor, puterilor și pozițiilor noastre legitime pe arena internațională”, a scris Evghenia Guțul.

Știri.md amintește că bașcanul Găgăuziei participă la Festivalul Mondial al Tineretului, care are loc în oraşul rus Soci.

Și Partidul „Renaștere”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, a trimis 100 de tineri activiști ai formațiunii în Federația Rusă, la un eveniment denumit „Lumea este mai mare decât Europa”. „Concepția evenimentului se aliniază „perfect” cu ideologia partidului”, au menționat reprezentanții partidului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării