13 iun, 2018 12:38
731
1

Guguţă şi Gaudeamus. Cum comentează Candu soarta acestora

13 iun, 2018 12:38
731
1

Andrian Candu spune că nu știe despre posibilitatea construirii unui bloc de 13 etaje în locul cafenelei „Guguță" din parcul Ștefan cel Mare.

Guguţă şi Gaudeamus. Cum comentează Candu soarta acestora

Președintele Parlamentului a declarat că nu a văzut nici planul urbanistic și nici proiectul firmei și că toate disputele trebuie rezolvate exclusiv prin instanță, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

Declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii „Important" de la TVC21.

Curtea de Apel Chișinău a decis că Regata Imobiliare poate privatiza terenul unde actualmente se află cafeneaua Guguță, a scris Ziarul de Gardă. Prin decizia luată la data de 7 iunie 2018, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului. 

Întrebat despre soarta fostului cinematograf "Gaudeamus", care a început să fie demolat săptămâna trecută, Andrian Candu a ținut să sublinieze că nu consideră fostul cinematograf un monument istoric și nu regretă demolarea acestuia. Președintele Parlamentului spune însă că ar fi bine ca pe terenul fostului cinematograf să apară un parc sau locuri de joacă pentru copii. 

În locul fostului cinematograf ar urma să fie ridicate două blocuri locativ cu 15 etaje de către o companie din satul Gordineşti, Rezina. 

Demolarea cinematografului a fost însoțită de proteste din partea societății civile, dar și a intervenției noului primar ales, Andrei Năstase, care ceruse explicații viceprimarului Nistor Grozavu.

Autorizaţia de desfiinţare a cinematografului Gaudeamus, care este proprietate privată, a fost semnată în luna august 2016. Instituția a fost construită în anii 50 din secolul trecut.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter