main logo
734

Grozavu, la judecată: Chirtoacă mi-a zis să semnez

Viceprimarul Nistor Grozavu a fost audiat astăzi în dosarul fostului primar general Dorin Chirtoacă. Acesta a declarat după ședință că Dorin Chirtoacă i-a spus să semneze „proiectul cu parcările”.

Grozavu, la judecată: Chirtoacă mi-a zis să semnez

După încheierea ședinței, viceprimarul Nistor Grozavu a declarat pentru presă că a semnat contractul cu firma care urma să amenajeze parcările cu plată din capitală la indicația fostului edil al capitalei, Dorin Chirtoacă. „Mi-a spus că proiectul este ok și trebuie semnat", a declarat Nistor Grozavu, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

De cealaltă parte, fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a afirmat că Nistor Grozavu a făcut aceste declarații sub presiunea procurorilor.

„Grozavu a făcut acele declarații pe care le-a făcut sub presiunea procurorilor, chiar și documentele îl contrazic. Iar acest fapt se va demonstra la ședințele următoare, când va fi continuată audierea. Problema nici nu a fost semnarea acelui proiect de contract de către Grozavu, problema a apărut în ceea ce s-a întâmplat după semnătura respectivă. Dumnealui în general spune că a semnat de două ori, sunt prea multe încurcături", a declarat fostul primar.

De cealată parte, procurorul de caz, Dumitru Robu, a afirmat că în ședința de astăzi Nistor Grozavu ar fi confirmat încă odată că anume fostul edil al capitalei i-ar fi spus să semneze contractul cu firma care urma să amenajeze parcările cu plată din Chișinău.

„Astăzi iarăși a fost o încercare din partea apărării de a tărăgăna examinarea cauzei în fond, de a nu-l audia pe domnul Grozavu. Nistor Grozavu a confirmat că contractul a fost semnat la indicația lui Dorin Chirtoacă”, a precizat Robu. 

Amintim că în primăvara anului 2017, șapte persoane au fost reţinute de CNA şi procurori în dosarul de corupţie, ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, de un fost consilier municipal, de administratorii a trei companii de parking, dar şi de un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv pe cea câştigătoare.

Viceprimarul Muncipiului Chișinău, vizat în dosar, este Nistor Grozavu – cel care semnat contractul de parteneriat public-privat. Șeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie este Igor Gamrețchi, iar fostul consilier municipal – Ghenadie Ivașcenco, care deține funcţia de secretar general al grupului de lucru privind achiziţiile publice și selectarea companiei pentru amenajarea parcărilor. 

Au fost reținuți și reprezentanții „EME Parkleitsystem GmbH": este vorba despre Serghei Islentiev - administrator al companiei "PLS PARCARE", fondată de „EME Parkleitsystem GmbH". O altă persoană reținută este Olga Andriuță, fondator al firmei "C-PARKING" SRL. Toate cele trei companii au aceeași adresă: sec. Botanica, str. Grenoble, 259/10. Cea de-a șasea persoană reținută este Alexei Curti care, potrivit idno.md, conduce SRL ELITA-5-GROUP ( de altfel, el e persoana care conturează legăturile cu milionarul Alexandr Pincevski). În fine, cea de-a șaptea persoană vizată este milionarul Alexandr Pincevschi, reținerea căruia a fost anunțată de reporterii Deschide.MD.

Ulterior la sfârșitul lunii mai, 2017 a fost reținut Dorin Chirtoacă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării