main logo
524

Grosu: Parlamentul va munci pentru ca Moldova să se miște înainte

Şi în sesiunea următoare Parlamentul va depune eforturi pentru a se asigura că Republica Moldova "se mişcă înainte".

Grosu: Parlamentul va munci pentru ca Moldova să se miște înainteFoto: știri.md

După cum a comunicat Serviciul de presă al acestuia pentru Infotag, Igor Grosu a făcut o asemenea declaraţie marţi, la întrevederea cu mareşalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, care se află într-o vizită oficială la Chişinău, împreună cu un grup de senatori polonezi, transmite Știri.md.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre situaţia securităţii în regiune, criza energetică, lupta împotriva propagandei, proiectele comune şi cooperarea economică bilaterală.

"Polonia rămâne un partener de încredere al Moldovei, cu care dorim să dezvoltăm o bună colaborare în continuare. Ne propunem să intensificăm potenţialul de export pe piaţa polonă cu fructele, legumele, vinurile noastre", a menţionat Grosu, remarcând creşterea comerţului reciproc între cele două state.

El şi-a exprimat recunoştinţa Varşoviei pentru sprijinirea opţiunii europene a Moldovei, precum şi pentru participarea Poloniei la conferinţele Platformei de sprijin pentru Moldova de la Berlin, Bucureşti şi Paris.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, deşi Moldova trece prin crize dificile, autorităţile sale "au fost perseverente, s-au ţinut de agenda de reforme şi au urmat întocmai angajamentele pentru care au primit încrederea şi votul cetăţenilor". 

Serviciul de presă notează că părţile au discutat şi despre consecinţele războiului din Ucraina, menţionând că atât Moldova, cât şi Polonia au suferit de pe urma loviturilor cu rachete ruseşti.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării