main logo
400

Grosu: Misiunea istorică a PAS este de a duce țara în rândul statelor europene

Preşedintele partidului "Acţiune şi solidaritate" (PAS), Igor Grosu, a spus că "misiunea istorică" a partidului, al cărui preşedinte a fost ales ieri, este "aducerea Republicii Moldova în rândul statelor europene".

Grosu: Misiunea istorică este de a duce țara în rândul statelor europeneFoto: știri.md

După cum relatează Infotag, el a declarat acest lucru după alegerea sa, mulţumindu-le colegilor săi pentru încrederea acordată, transmite Știri.md.

"Şase ani (de la crearea PAS - "I.") am luptat şi am învăţăm din greşelile noastre. Am unit societatea în jurul visului nostru comun, i-am alungat pe hoţi de la putere, am început să construim. 

Mulţumesc tuturor. Avem o mare responsabilitate de a justifica încrederea acordată de către cetăţeni. Integrarea europeană este scopul nostru de bază şi principal. 

Pe 4 martie 2022, Moldova a solicitat oficial aderarea la Uniunea Europeană. Integrarea Moldovei în Uniunea Europeană este proiectul nostru de ţară, proiectul acestei generaţii", a spus Grosu.

El a afirmat că, pe lângă integrarea europeană, PAS are obiective mari pentru următorii patru ani.

"Partidul îşi stabileşte 3 sarcini importante pentru următorii 4 ani. Primul este de a câştiga alegerile locale din 2023; al doilea este să câştige alegerile prezidenţiale din 2024; iar al treilea este să câştigăm alegerile parlamentare din 2025. Trebuie să repurtăm aceste trei victorii pentru a face ireversibilă integrarea Moldovei în Uniunea Europeană", a spus Grosu.

Europarlamentarul, vicepreşedintele Partidului popular european Siegfried Mureşan a numit Moldova "un model de bună guvernare pentru întreaga Europă".

"Aţi oferit statului cea mai bună echipă guvernamentală care a existat în Republica Moldova în ultimii 30 de ani. Moldova nu va fi singură. România şi Europa sunt împreună cu Republica Moldova", a asigurat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării