main logo
2152

Grosu, la Praga: R. Moldova trebuie să devină membru al Uniunii Europene

Autoritățile statului își propun să deschidă negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE până la sfârșitul anului curent. Despre acest lucru a anunțat șeful Legislativului, Igor Grosu, după ce a participat la reuniunea Președinților Parlamentelor a țărilor candidate la aderare la UE ce se desfășoară în Praga.

Grosu, la Praga: R. Moldova trebuie să devină membru al Uniunii EuropeneFoto: Fb.com/Igor Grosu

În acest scop, menționează oficialul de la Chișinău, instituțiile noastre implementează recomandările Comisiei Europene și transpun legislația europeană într-un ritm accelerat, transmite Știri.md, cu referire la radiomoldova.md.

„Suntem conștienți că acesta este un proces complex, dar suntem determinați să le îndeplinim cât mai curând posibil. Prioritățile noastre sunt reconstrucția economiei, securitatea energetică și consolidarea securității statului, reformarea justiției și îmbunătățirea nivelului de viață. Republica Moldova trebuie să devină membru al UE în pofida provocărilor cu care ne confruntăm”, a mai spus Igor Grosu.

Amintim că la Praga se desfășoară astăzi și mâine Conferința președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Este pentru prima dată când Republica Moldova participă la acest eveniment în calitate de țară candidată la aderarea la UE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării