main logo
1131

Grosu, întrebat de ce Sandu și PAS au scăzut în preferințele cetățenilor: Acesta e riscul oricărei guvernări

Președintele PAS, Igor Grosu, a explicat de ce Maia Sandu și PAS au scăzut în preferințele cetățenilor în ultima perioadă. „Orice guvernare are un risc, pentru că timpul erodează, vrei nu vrei. Sunt motive sau cauze de ordin intern, de ordin exogen. Evident, nici noi nu facem excepție. Important e să continui să lupți și să duci la bun sfârșit ceea ce ai promis alegătorilor, indiferent de transformările, perturbațiile care au loc”, a precizat Grosu în cadrul emisiunii „Pașaport diplomatic” de la digi24.ro.

Grosu, întrebat de ce Sandu și PAS au scăzut în preferințele cetățenilorFoto: Imagine simbol

„Din ce vedem în sondaje, Maia Sandu a mai scăzut în preferințele cetățenilor și încă nu știm, dar este posibil, de data aceasta, să fie nevoie de două tururi de alegeri, pentru a putea câștiga un al doilea mandat. Ce a erodat încrederea cetățenilor moldoveni în PAS și președinta Maia Sandu”, a fost întrebat Igor Grosu, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Orice guvernare are, cum zic eu, un risc, pentru că da, timpul erodează, vrei nu vrei. Sunt motive sau cauze de ordin intern, de ordin exogen. Evident, nici noi nu facem excepție. Important e să continui să lupți și să duci la bun sfârșit ceea ce ai promis alegătorilor, indiferent de transformările, perturbațiile care au loc în interior sau în exterior. Cu toate acestea, eu cred că noi am reușit să transformăm chiar și acele pericole reale din proximitatea noastră, mă refer în primul rând la invazia Federației Ruse în Ucraina, în oportunități dacă doriți. Noi am reușit, cred eu, să ne prezentăm onorabil în procesul de gestiune a crizei refugiaților, am reușit să facem față și crizei energetice, criza prețurilor la carburanți, la gaze, la inputuri pentru agricultură etc. Am reușit să menținem liniștea și pacea în Republica Moldova și cu toate aceste crize și încercări, am reușit ceea ce nu s-a reușit în 33 de ani. De la țară candidat la calitatea de membru al UE suntem deja în momentul în care am deschis negocierile oficial”, a răspuns președintele PAS.

„Dar repet, acesta e riscul oricărei guvernări, important e să știi să te adaptezi la circumstanțele noi, nu suntem noi generatorii de aceste crize, important e să te poți adapta, să ai prieteni și noi, slava Domnului, avem prieteni”, a conchis Grosu.

Potrivit celui mai recent sondaj, realizat de Comunitatea Watchdog Moldova, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, circa 36 la sută dintre alegătorii cu drept de vot ar susține-o pe actuala președintă, Maia Sandu. Pe locul doi urmează candidatul susținut de PSRM, Alexandr Stoianoglo, cu puțin peste 10 la sută din voturi.

Totodată, potrivit aceluiași sondaj, fiecare al treilea moldovean nu știe cu ce partid ar vota la parlamentare. 29,9% din alegători ar susține pentru PAS, dacă duminica viitoare ar avea loc scrutinul. De asemenea, în Legislativ ar mai accede PSRM și Blocul Victorie.

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie, după ce Înalta Curte a decis că organizarea plebiscitului este constituțională.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării