main logo
5845

Grosu: Infractorii trebuie să răspundă indiferent din ce partid sunt

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că Partidul "Acţiune şi Solidaritate" (PAS), încă de la începutul guvernării sale, se va concentra pe combaterea corupţiei.

Grosu: Infractorii trebuie să răspundă indiferent din ce partid sunt

Potrivit Infotag, despre aceasta el a declarat la postul de televiziune "TV8", transmite Știri.md.

"Optăm pentru ca sistemul de justiţie să funcţioneze. Aceasta înseamnă că toţi oficialii corupţi, care încalcă legea, trebuie pedepsiţi. Acest lucru se aplică asupra tuturor, indiferent de apartenenţele politice. Am avertizat pe toată lumea că afilierea la partid nu poate fi o scuză.

Îi vom pedepsi pe toţi şi, în primul rând, pe ai noştri. Nu avem nici timp, nici dorinţă să călcăm pe grebla, pe au călcat deja care alţii. Totul ar trebui să fie în conformitate cu legea", a spus preşedintele Parlamentului.

El a confirmat că Parlamentul intenţionează să audieze rapoartele privind activitatea şefilor de agenţii, servicii şi organisme de reglementare.

"Vom începe cu cei care sunt subordonaţi Parlamentului. În cazul în care nu există rezultate, vom găsi modalităţi legale de a-i concedia pe cei care nu pot face faţă muncii lor.

Nu se mai poate suporta o situaţie când o persoană primeşte un salariu de 60-80 de mii de lei, nu face faţă muncii, ci face referinţă doar la faptul că se află în funcţie de şase sau şapte ani. Vom găsi modalităţi de a schimba această situaţie", a spus Grosu.

El a confirmat că Partidul "Acţiune şi Solidaritate" (PAS) intenţionează să recurgă la ridicarea imunităţii deputaţilor şi a funcţionarilor, precum şi la simplificarea procedurii de confiscare a bunurilor, surselor, provinienţa cărora nu a fost dovedită.

"Acesta rămâne a fi angajamentul nostru. Dar implementarea lui este un proces de durată. Cu toate acestea, intenţionăm să iniţiem acest proces", a remarcat Grosu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării