main logo
1152

Grosu i-a luat apărarea lui Spînu în scandalul cu Platforma DA

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, îi ia apărarea ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, după ce președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a venit cu acuzații către vicepremier precum că mai multe licitații din sectorul energetic au fost fraudate.

Grosu i-a luat apărarea lui Spînu în scandalul cu Platforma DAFoto: stiri.md

Grosu susține că cei care vin cu astfel de învinuiri trebuie să meargă la Procuratură și să prezinte probe. „Eu cred în colegul meu, este un om de treabă”, a menționat Igor Grosu în cadrul unei emisiuni, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Vreau să le spun celor care ies cu așa acuzații să meargă la Procuratură și să prezinte argumente. Eu cred în colegul meu, este un om cumsecade, el și-a demonstrat talentul său în business. Este un organizator bun, împreună am condus multe campanii electorale”, a declarat Grosu.

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a publicat o înregistrare audio în care reprezentantul Horus de la „Silovîie Mașinî” spune că are relații în R. Moldova și că licitația lucrărilor pentru „Termoelectrica” ar fi fost „aranjată”. „Vorbim despre interesele lui Andronachi, bitcoinuri, businessul din regiunea transnistreană, sub patronajul unor foști și actuali demnitari. Evident, vorbim despre contractele promovate de ministrul Andrei Spînu”, susține Plîngău.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu o reacție după ce președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, l-a acuzat de fraudarea mai multor licitații din sectorul energetic, inclusiv a contractului pentru gazele naturale, dar și a licitației și semnării contractului pentru reconstrucțiile de la Termoelectrica și „Silovîie Mașinî”. „Nu știu dacă este cazul să dau eu sfaturi, dar Platforma DA a ajuns sub 1% în sondaje tocmai din cauza că a atacat permanent PAS”, a declarat Spînu.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță prețul mediu estimat al electricității pentru luna mai - 66,7 dolari. Știind care este prețul de achiziție de la Cuciurgan, un simplu calcul matematic ni-l indică pe cel procurat din Ucraina, care urmează să acopere 30% din volume. Astfel, acesta ar fi de 83,5 dolari, însă cifra este ținută în secret de către instituțiile statului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării