main logo
2293

Grosu, despre incidentul cu cocktailuri Molotov de la Tiraspol

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat anunțul pretinselor autorități de la Tiraspol privind identificarea autorului atacului cu cocktailuri Molotov asupra clădirii Comisariatului Militar din stânga Nistrului, care ar fi un locuitor al municipiului Chișinău.

Grosu, despre incidentul cu cocktailuri Molotov de la TiraspolColaj: știri.md

Potrivit lui Grosu, în așa mod, pretinsele autorități separatiste nu fac decât să aducă acuzații Chișinăului, asta fiind o retorică tipică Tiraspolului, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Prima constatare e că așa-numitele autorități au prins la curaj. Până acum nici nu-i auzeai, nici nu-i vedeai. Ei vorbeau de niște forțe nu știu de unde și nu știu de care... Eu intuiesc că probabil au primit un text pe care trebuiau să-l reproducă și, ca de obicei, tot curajul lor se reduce la învinuiri la autoritățile constituționale de la Chișinău. 

(...) Este o retorică tipică de a da vina pe Chișinău, care acum, în situație de izolare, pe frontiera de est a malului stâng, face tot posibilul ca în stânga Nistrului să ajungă medicamente, combustibil, produse alimentare, fertilizanți pentru lucrările agricole, alte mărfuri necesare... și ajung... totul primesc peste Nistru. Noi ne îngrijim de cetățenii noștri. Este o retorică belicoasă”, a comentat Igor Grosu în cadrul unei emisiuni de la Prime.

Președintele Parlamentului subliniază că rămâne de urmărit „cum o să se comporte în continuare”, așa cum „marea majoritate a cetățenilor din stânga Nistrului nu-și doresc escaladarea conflictului, chiar și această pretinsă administrație autoproclamată la fel nu-și dorește, pentru că ei înțeleg că pot pierde într-o clipă tot ce au agonisit”.

În context, Igor Grosu a readus aminte despre cele două grupări din stânga Nistrului, una îndreptată spre provocări, iar alta fiind mai pragmatică și care nu-și dorește escaladarea conflictului.

„Eu amintesc că în stânga Nistrului sunt două partide: partida războiului, care, de obicei, este aproape de serviciile secrete, care sunt staționate împreună cu armata din stânga Nistrului, și este altă partidă, mai pragmatică așa, mai businessmeni. Prima partidă este montată pe rele, pe provocări, începând cu atacul asupra pretinsului KGB din Transnistria, în ziua amiaza mare, Maiac... până acuma nimic n-au descoperit și acuma brusc au găsit un vinovat. 

A doua partidă, businessmenii, de 30 de ani de zile, datorită protectoratului din partea Federației Ruse, datorită încrengăturilor corupte și cu corupții de la Kiev, și cu corupții de la Chișinău, au făcut afaceri, bani. Acum ei sunt îngrijorați de toate investițiile lor. Ăștia-s mai domoli...”, a explicat Grosu. 

Amintim că, pe 13 mai curent, două cocktailuri Molotov au fost aruncate în clădirea Comisariatului Militar din regiunea transnistreană. Unul a nimerit pe trotuar, iar al doilea a rămas blocat în gratiile ferestrei. Incendiul a fost stins prompt de către pază.

În seara zilei de 23 mai 2022, așa-zisul minister de interne din regiunea transnistreană a anunțat că ar fi identificat autorul atacului. Acesta ar fi un bărbat pe nume Alexandru, cu vârsta de 46 de ani, locuitor al municipiului Chișinău. Curatorul, potrivit pretinsului minister, ar fi o persoană asociată cu unul dintre serviciile speciale din Moldova și s-a prezentat drept Ivan sau Ion.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării