main logo
262

Grosu, către deputații polonezi: Prioritatea noastră este integrarea europeană

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu un grup de deputați polonezi, membri ai Comisiei pentru afaceri externe și ai Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene din cadrul Sejmului Republicii Polone, care se află, în aceste zile, într-o vizită la Chișinău.

Grosu, către deputații polonezi: Prioritatea este integrarea europeană

În cadrul întrevederii, oficialii au abordat diverse subiecte de actualitate, printre care situația de securitate din regiune, criza energetică și parcursul de integrare europeană a țării noastre, transmite Știri.md.

Șeful Legislativului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul generos acordat Republicii Moldova de-a lungul anilor de Polonia în procesul de aderare la UE și pe platforma de sprijin pentru țara noastră. 

„Cunoaștem că nu este un proces simplu, presupune multe reforme, dar ele fac parte din agenda noastră de guvernare. Prioritățile-cheie rămân, pentru noi, integrarea europeană, securitatea energetică și reforma justiției, precum și dezvoltarea economică și atragerea investițiilor”, a subliniat președintele Parlamentului.

În cadrul discuțiilor, șeful Legislativului a exprimat interesul țării noastre de a prelua experiența Poloniei în sectoare precum energia regenerabilă, agricultura, digitalizarea sistemului medical. „În acest proces de integrare, Moldova va avea multe oportunități pentru a atrage fonduri, pentru a moderniza infrastructura și serviciile publice, iar Polonia trebuie să fie un exemplu, ca o adevărată campioană la valorificarea fondurilor europene și transformarea unei țări. Pentru anul 2023 ne-am propus să fim cât mai deschiși pentru oamenii de afaceri și să acționăm în susținerea și dezvoltarea businessului”, a menționat președintele Parlamentului în discuțiile cu deputații polonezi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării