main logo
1788

Grosu admite o posibilă amânare a deciziei privind lansarea negocierilor

Igor Grosu nu este sigur că la 15 decembrie Moldova va primi aviz pozitiv privind demararea negocierilor de aderare la UE. Ezitările vin din cauza poziției Ungariei, care a anunțat că nu va susține o decizie pozitivă pentru Ucraina. Potrivit speakerului, Moldova merge la pachet cu țara vecină, iar un veto pentru cea din urmă înseamnă automat o amânare și pentru noi.

Grosu admite o posibilă amânare a deciziei privind lansarea negocierilorFoto: Diez.md

„Indiferent că va fi decizia pe 15, că va fi în martie, noi trebuie să continuăm să ne facem temele pentru acasă. Am realizat 94% din obiectivele înaintate. Rămân 6%, dar foarte consistente, cum ar fi reforma justiției”, susține Igor Grosu, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Președintele Parlamentului spune că Republica Moldova este în contact permanent cu autoritățile ungare și acum tot de ce avem nevoie este „răbdare”.

„Au loc discuții, se găsesc soluții, au loc și acțiuni. Procesele sunt foarte dinamice și contează fiecare zi, fiecare oră. Dar vreau să precizez, ca să fie foarte clar. Indiferent de decizie, Uniunea Europeană rămâne alături de Republica Moldova”, a declarat liderul PAS, Igor Grosu.

Știri.md amintește că premierul Dorin Recean, la fel, admite o eventuală amânare a deciziei Consiliului European privind lansarea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

De asemenea, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că, cel mai probabil, țara noastră nu va obține începerea negocierilor pentru aderarea la UE. Potrivit acestuia, Maia Sandu și pe acest subiect „a dat-o în bară”.

De menţionat că, în ultima perioadă, tot mai multe voci din Republica Moldova au ridicat ipoteza privind posibila amânare a deciziei de a începe negocierile pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a recomandat pe 8 noiembrie Consiliului European deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru ambele state. Decizia privind inițierea negocierilor de aderare a Moldovei și Ucrainei la Uniunea Europeană urmează a fi luată de către Consiliul European la Summitul din 14-15 decembrie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării