main logo
886

Grigorciuc și Usatîi cer justiție corectă în dosarul lui Davitean

O nouă ședința a Curții Supreme de Justiție în dosarul lui David Davitean. Activistul Pavel Grigorciuc, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, dar și alți cetățeni, au venit să ceară justiție corectă.

Grigorciuc și Usatîi cer justiție corectă în dosarul lui Davitean

Potrivit lor, David Davitean a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru că a refuzat oamenilor din anturajul lui Vladimir Plahotniuc să depună depoziții false, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Oamenii lui Plahotniuc i-au cerut să susțină că era într-o cameră alăturată când a auzit discuția killerului Proca cu sora, sau cu altcineva, precum că Usatîi ar fi comandat omorul lui Gherman Gorbunțov și alte prostii”, a declarat liderul Partidului Nostru.

Totodată, Usatîi a ținut să precizeze: „Noi nu vom face presiuni asupra justiției, dar vrem decizii corecte ale instanțelor”.

În context, fostul deținut politic Pavel Grigorciuc a precizat: „Am discutat deseori cu Davitean în penitenciarul 13. Sper că aceste ilegalități vor înceta și justiția va emite o decizie corectă”, a declarat Grigorciuc”.

Vladimir Plahotniuc nu a comentat acuzațiile.

Amintim că, David Davitean, un moldovean de origine armeană condamnat pentru jaf, în 2017, s-a plans, în repetate rânduri, că ar fi fost maltratat în instituția penitenciară Numărul 13 – cea mai recentă plângere a fost înregistrată la data de 21 iunie 2018. 

David Davitean a adresat o scrisoare către Amnesty International prin care afirmă că angajați, neidentificați, din cadrul Penitenciarului, l-au bătut timp de circa patru ore, aplicându-I peste 40 lovituri cu o țeavă de metal. El afirmă că i-au fost rupte brațele și nasul. 

David Davitean a fost dus la un spital de urgență, dar nu i s-au oferit îngrijiri medicale adecvate, inclusiv pentru membrele rupte. El suspectează că polițiștii care-l pazesc au influențat personalul medical ca să nu-i trateze rănile. 

La 25 iunie, după intervenția părinților, David Davitean a fost adus la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău, unde specialiștii au confirmat leziunile și i-au recomandat tratament spitalicesc urgent, inclusiv mulaje.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării