215
0
Greceanîi se află într-o vizită în Kazahstan. Cu cine s-a întâlnit
215
0

Președinți de parlament din 65 de state din Europa și Asia s-au întâlnit astăzi, 22 septembrie, în cadrul unui forum.

Foto: parlament.md

La eveniment a participat și președintele Legislativului din Moldova, Zinaida Greceanîi, transmite Știri.md.

Președintele Parlamentului a subliniat importanța reuniunilor de acest fel pentru stabilirea unor relații de bună colaborare și intensificarea cooperării între țările participante. O atenție deosebită a fost acordată necesității creșterii schimburilor economice și identificării unor parteneriate durabile.

Președintele Majilis la rândul său a salutat decizia Președintelui Parlamentului de a veni la Forum împreună cu vicepreședinții legislativului, astfel fiind reprezentate toate forțele politice din majoritatea parlamentară și transmis un mesaj puternic către partenerii externi. 

Potrivit lui Nigmatulin, calea poate fi diferită, important este că există un obiectiv comun al forțelor politice din Moldova. 

Șeful legislativului kazah a subliniat vizita productivă a președintelui Republicii Moldova în Kazahstan și a reconfirmat deschiderea pentru extinderea cooperării bilaterale prin proiecte pentru tineri, proiecte investiționale și schimb de experiență la nivel parlamentar.

La întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, deputații Vladimir Golovatiuc și Bogdan Țîrdea. 

La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat” participă președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Forumul se desfășoară în perioada 23-24 septembrie în Nur-Sultan.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter