main logo
471

Greceanîi s-a pronunțat asupra soluționării problemei transnistrene

Preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi consideră că "soluţionarea politică paşnică şi de durată a problemei transnistrene este una imperativă".

Greceanîi s-a pronunțat asupra soluționării problemei transnistrene

Surse din cadrul serviciul de presă al Parlamentului au relatat pentru agenţia Infotag că, despre aceasta oficialul a declarat, miercuri, în cadrul întrevederii cu Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, transmite Știri.md.

Zinaida Greceanîi a salutat prezenţa înaltului oficial al OSCE la Chişinău şi a menţionat că "aceasta este un semn de încurajare pentru autorităţile Moldovei, dar şi pentru toată societatea".

"OSCE rămâne un partener-cheie al Moldovei în rezolvarea problemei transnistrene şi a reconfirmat că soluţionarea politică paşnică şi de durată a acesteia este una imperativă", a spus speakerul subliniind importanţa măsurilor de consolidare a încrederii între cetăţenii de pe cele două maluri ale Nistrului.

La rândul său, Thomas Greminger a salutat această abordare şi a opinat că "R. Moldova poate servi un model reuşit de negocieri în arealul OSCE".

"Promovarea drepturilor minorităţilor etnice, dezvoltarea autonomiei Găgăuziei, de asemenea, contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru reglementarea transnistreană", a spus el.

De asemenea, Secretarul General al OSCE a apreciat eforturile statului în promovarea drepturilor femeilor, inclusiv combaterea violenţei şi reprezentarea lor politică.

În altă ordine de idei, Thomas Greminger a încurajat guvernarea în acţiunile sale de reformare a justiţiei.

"Contăm foarte mult pe rolul şi instrumentele Parlamentului în acest proces şi vă asigurăm de întreaga noastră susţinere", a subliniat Secretarul General al OSCE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării