main logo
317

Greceanîi: Moldova vrea să stabilească o relație de cooperare cu China

Moldova vrea să stabilească o relaţie de cooperare strategică cu China şi să avanseze interacţiunea dintre ţări la un nivel calitativ nou.

Greceanîi: Moldova vrea să stabilească o relație de cooperare cu ChinaFoto: Știri.md

O declaraţie în acest sens a făcut preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în ajun, la Beijing, la întrevederea cu preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, transmite Știri.md

Surse din cadrul Parlamentului au comunicat agenţiei Infotag că subiectul principal al discuţiilor a fost consolidarea şi dezvoltarea cooperării interparlamentare între cele două ţări. 

Greceanîi a menţionat că, pe parcursul celor 27 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Moldova şi China, au fost dezvoltate raporturi bilaterale bune, care trebuie extinse în diferite domenii. Ea a reiterat invitaţia către autorităţile şi investitorii chinezi să inaugureze un parc industrial în Republica Moldova, să se implice în dezvoltarea relaţiilor comerciale, atragerea potenţialilor investitori şi promovarea exporturilor.

Omologul său chinez, la fel, a apreciat relaţiile bilaterale, menţionând dinamica acestora în creştere. 

Potrivit oficialului, China este interesată de importul vinurilor şi produselor agroalimentare din Republica Moldova, precum şi îşi doreşte realizarea proiectelor comune în domeniul producerii, în cel social, economic, educaţie şi de infrastructură.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării