main logo
444

Greceanîi, la Moscova: PSRM este contra discriminării limbii ruse

Preşedintele Partidului Socialist din Republica Moldova şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Veacesolav. Volodin.

Greceanîi, la Moscova: PSRM este contra discriminării limbii ruse

Zinaida Greceanîi a declarat la Moscova că fracţiunea PSRM „sprijină în mod constant dezvoltarea relaţiilor cu Rusia” şi că deputaţii sunt împotriva discriminării limbii ruse şi a interzicerii difuzării canalelor ruseşti, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

De altfel, Greceanîi a pledat la Moscova pentru „participarea Republicii Moldova la integrarea euro-asiatică”.

Amintim că toţi deputaţii socialişti se află la Moscova, la invitaţia Dumei de Stat a Rusiei.

De menţionat că, mai multe voci de la Chişinău spun că, de fapt, în cadrul acestor întrevederi pe care le au fie socialiştii, fie Zinaida Greceanîi sau Igor Dodon, la Moscova, se discută viitorul alianţelor politice de la Chişinău.

La fel, precizăm că în cadrul discuţiilor cu blocul ACUM, PSRM insistă asupra unor proiecte de legi, printre care abrogarea legii cu privire la completarea codului audiovizualului care a fost denumită legea anti-propagandă, ratificarea Cartei europene a minorităţilor, dar şi adoptarea în redacţie nouă a legii privind funcţionarea limbilor, pentru oferirea unui statut limbii ruse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării