main logo
306

Greceanîi, către Tsereteli: Noi suntem deschişi pentru cooperare

Republica Moldova este deschisă pentru cooperarea cu Adunarea Parlamentară (AP) a OSCE.

Greceanîi, către Tsereteli: Noi suntem deschişi pentru cooperareFoto: parlament.md

Declarația a fost făcută de preşedinta Parlamentului Moldovei, Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu preşedintele Adunării Parlamentare OSCE, George Tsereteli, transmite Știri.md.

"Noi suntem deschişi pentru cooperare. Au fost momente dificile în trecut, dar acum sunt mari oportunităţi", a declarat Zinaida Greceanîi.

Politicienii au discutat despre necesitatea utilizării mecanismelor şi instrumentelor oferite, inclusiv de AP OSCE, în procesul de elaborare şi implementare a reformelor.

"Un subiect aparte a constituit activitatea Comisiei Electorale Centrale, drepturile omului şi subiectul reglementării diferendului transnistrean. Oficialii au discutat reforma justiţiei iniţiată de autorităţi, precum şi despre foaia de parcurs a guvernării care stabileşte priorităţile pentru următoarea perioadă", se arată în comunicat.

La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat” participă președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării