main logo
297

Greceanîi a fost invitată să efectueze o vizită oficială în Kârgâzstan

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a fost invitat de către Dastanbek Dzhumabekov, Președintele Consiliuluii Suprem al Republicii Kârgâz, să efectueze o vizită în țara lui.

Greceanîi a fost invitată să efectueze o vizită oficială în KârgâzstanFoto: parlament.md

Astăzi, 23 septembrie, Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu președintele Consiliuluii Suprem al Republicii Kyrgyz, în marja Forumului Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, transmite Știri.md.

La întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari. Președintele Consiliului Suprem al Republicii Kârgâz a invitat Președintele Parlamentului să efectueze o vizită oficială în Kârgâzstan.

În cadrul discuției, părțile au punctat dinamica pozitivă în cooperarea dintre cele două țări, în special în cadrul CSI. 

Totodată, a fost menționată necesitatea creșterii volumului schimburilor comerciale și intensificarea colaborării în domeniul agro-industrial. 

În context, a fost făcut un schimb de informații legat de practicile legislative și agreată necesitatea continuării dialogului. 

La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat” participă președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării