main logo
586

Goșu: La București unii încă nu au înțeles ce se întâmplă la Chișinău

La București încă nu s-ar înțelege exact ce se întâmplă la Chișinău, iar o parte din opinia publică de acolo prezintă denaturat lucrurile, susține analistul politic Armand Goșu.

Goșu: La București unii încă nu au înțeles ce se întâmplă la ChișinăuFoto: cotidianul.md

El a vorbit în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă despre schimbarea de putere de la Chișinău și că „unii” de la București încă nu pot să accepte că „l-au pierdut pe Plahotniuc”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„Pe la București ni se vinde, inclusiv diplomaților, că mai am, mă mai întreabă ambasade străine: „Măi, ce se mai întâmplă pe acolo, că, uite, de la externe ne spun că rușii, că Maia Sandu le-a deschis rușilor poarta și rușii sunt pe Prut. Ce face România, măi, duce tancurile pe Prut să apere de ruși?”. Deci nici ei nu renunță la narativ. De ce? E un narativ comod pentru ei. Sunt oameni care nu prea înțeleg, n-au nici cultură istorică foarte bună, nici nu prea înțeleg ce se întâmplă în zona asta. Cât despre Rusia, Rusia e doar de speriat „bau!” copii, ceva de genul acesta”, a declarat Armand Goșu.

Analistul politic a mai spus că nu crede în „narațiunea” precum că SUA i-ar fi acordat anumite garanții lui Plahotniuc înainte de a părăsi Republica Moldova.

„Și la București aud narațiunea asta că el a plecat cu niște garanții de securitate, că americanii o să-i dea, că ambasadorul american… Ce să-i dea America? Că America n-a dat garanții de securitate oamenilor mult mai importanți cu care a lucrat în timpul Războiului Rece, pe unii i-a băgat la pușcărie, pe alții s-a dus, i-a extras de acolo, i-a trimis în închisori, i-a condamnat…”, a menționat Goșu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării