main logo
2282

Goșu: Frica de Plahotniuc și de rețelele lui îi ține împreună pe PSRM cu ACUM

„Frica de Plahotniuc și de rețelele lui îi ține împreună pe PSRM cu ACUM. Aceste două forțe politice trebuie să rămână vreo două cicluri electorale împreună. Dacă nu, alternativa este să-i înghită Plahotniuc”.

Goșu: Frica de Plahotniuc îi ține împreună pe PSRM cu ACUMFoto: Știri.md

Declarația aparține analistului politic de la București, Armand Goșu, și a fost făcută în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Frica de Plahotniuc și de rețelele lui Plahotniuc îi ține împreună pe PSRM cu ACUM. Dacă mâine se publică că Plahotniuc dispare sau el spune: „Măi, gata, uite, m-am mutat în Madagascar în locul băiatului acela la pușcărie de la București, nu vă mai deranjez, mi-am luat tot, nu mai am treabă cu Moldova, uite, telefoane tot, mi-am șters numerele de telefon din Moldova”, nimeni n-o să-l creadă, că el are în urmă aici rețele, are judecătorii. De unde? El controla sută la sută judecătorii și judecătoriile, el controla în mare măsură procurorii, el controla structura Ministerului de Interne.

Cum vă închipuiți Dvs. că mâine un om normal la cap – nu vorbesc de Maia Sandu, de Năstase, de Dodon, de Greceanîi –, un om normal la cap, cu ceva judecată, mâine simte că poate să-și pună... că poate să aibă încredere în fața acestor structuri? Deci, aici ori vii să faci o operație – vă amintiți ce a făcut Saakașvili, după 2004-2005? –Dar ce pui în loc? Pe cine aduci? Îi chemi pe moldovenii din Italia, din Spania? Ei au businessuri, se descurcă; unii au făcut afaceri acolo. Vin, poți să le generezi un așa entuziasm încât ei să renunțe la ceea ce au acolo – la businessuri, la case ș.a.m.d. – și să vină la Chișinău, după experiențele triste care s-au petrecut în Moldova? E puțin probabil! Atunci va trebui o politică a pașilor mărunți. Asta presupune că ACUM și PSRM trebuie să rămână vreo două cicluri electorale împreună. Dacă nu, alternativa este să-i înghită Plahotniuc.

[...]Deci, dacă ne gândim la Moldova, ieșim puțin din pielea analistului și ne gândim cum ar fi să aibă ea un viitor, ce ar trebui să se întâmple, eu cred că asta ar trebui să se întâmple – aceste două forțe politice să termine cu retorica geopolitică, să nu se mai aventureze în interviuri pe la Moscova sau să-și mai reteze din orgolii și să spună: „Dacă nu lucrăm împreună, nu schimbăm lucrurile, ne mănâncă Plahotniuc. Deci, ori reușim și n-o putem face decât împreună, ori suntem terminați”, a spus Goșu.

Amintim că la data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării