main logo
5227

Gofman denunță o înțelegere de 50 milioane de dolari dintre Platon și guvernare

Fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, susține că actuala guvernare și fostul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi făcut o înțelegere.

Gofman: Înțelegere de 50 milioane de dolari dintre Platon și guvernareFoto: anticoruptie.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gofman menționează că guvernul PSRM-PAS-PPDA ar fi pierdut în judecată special dosarul contra unei companii a lui Veaceslav Platon, Moldova fiind obligată să achite din bugetul de stat 46,5 milioane de dolari, transmite Știri.md.

"Salut prieteni…şi anume pe cei care nu vor să fie încălţaţi în caloşi...Aşa datorie de 50 de milioane de dolari SUA nu există. Am zis eu- Mihail Gofman. Prieteni nu achitaţi, să le achite ne-prietenii. Ministrul Justiţiei dna Olesea Stamati vorbeşte că problema cu compania ucraineană «Energoalians» a apărut în anul 2011. O să dezamăgesc iarăşi guvernarea actuală, au greșit cu 11 ani. Cineva duce evidenţa foarte bine, dar şi noi tot.

Impotenţa şi/sau complicitatea Guvernării actuale sau de ce după eşuarea «proiectului participanţilor nunţii pinguinilor din anul 2013» continuă să activeze şi continuă să ne aibă de prostălani. Doar una o să vă zic! Au încălţat o ţară întreagă în caloşi, însă este o categorie de persoane care au refuzat. Noi suntem, însă nu mulţi.

Voi prezenta şi pregăti un rechizitoriu pentru un eventual procuror integru din Republica Moldova (aşa zice Litvinenco), care nu ar dori să achite o datorie neexistentă de 50 milioane dolari SUA şi cine în general duce responsabilitate pentru voturile celor 4,0 milioane de cetaţeni ai Republicii Moldova. 

Astfel, Republica Moldova este obligată să plătească o datorie neexistentă de 50,0 de milioane de dolari SUA pentru o companie a lui Platon. 

Aceasta se pare că e primul PAS spre o dragoste deloc platonică între noua guvernare și supranumitul raider nr. 1 în CSI. Credeți că din cele 50 de milioane USD nu se duc și o parte “în investiția” ca Guvernul PSRM-PAS-PPDA să piardă special dosarul? Nu cred în coincidențe şi veţi vedea de ce!", menționează Mihail Gofman.

Potrivit lui, următorul pas ar fi extrădarea lui Platon în Ucraina.

"Se pare că următorul PAS este “o nouă tranșă” platonică spre noii lideri de la guvernare, pentru ca Platon să se bucure de extrădarea sa în Ucraina. Am informaţie de la « butonul roşu » că o astfel de decizie “platonică” ar costa 10 milioane de dolari SUA. Cineva în doar câteva luni și doar în baza “unui client” a devenit mai bogat cu multe milioane exprimate în valută americană.

O să vă întrebaţi! Ce treabă ar avea decizia de judecată din Statele Unite ale Americii ca moldovenii să achite «nuntaşilor pinguini » suma de 50 de milioane şi ce treabă are cu SA « RED Nord » şi, în special ce are în minte motanul-adjunct al SPCSB cu toată treaba aceasta. Am nevoie încă de câteva ore să vă pregătesc rechizitoriul pentru procurori. Sper că în aceste câteva ore să nu mă sinucid cu arma personală din dotare", a conchis fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării