main logo
4628

Gofman: Cine a aruncat grenada în casa ex-guvernatorului BNM

Mihail Gofman anunță dezvăluiri în cazul grenadei care a explodat la balconul casei fostului guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu.

Gofman anunță cine a aruncat grenada în casa lui DrăguțanuGofman: Cine a aruncat grenada în curtea casei ex-guvernatorului BNM

Potrivit lui Gofman, Veaceslav Platon este organizatorul avertismentului cu grenadă pentru Dorin Drăguțanu, în curtea căruia a fost aruncată o bombă pe 1 februarie 2016, transmite Știri.md

Aceasta a fost o încercare de a lui Platon de a speria întregul sistem bancar din Moldova.

De asemenea, Platon a stat și în spatele altor acțiuni similare, despre care a povestit tot Mihail Gofman, fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, din cadrul Centrului Național Anticorupție, într-un interviu acordat pentru zeppelin.md

„Eu foarte bine știu cu cine am de-a face. Și toate tentativele care se petrec în ultimul timp, și înțeleg foarte bine. Eu nu cedez! Tăiatul furtunului uleiului de frână a soției mele, deșurubarea roților din față... cu toate că ei se află în izolatoarele, detențiile respective, - nu o să aibă nici o șansă. Eu am grijă să-mi apăr și familia, și copiii. Și orișice tentative care vor continua față de familia mea, eu voi lua măsuri. Eu n-o să aștept până când în ograda mea sau la balconul meu vor avea răsunete de grenade, cum a fost la dl Drăguțanu, fostul Guvernator al BNM”, a spus Gofman. 

Totodată, potrivit lui Gofman, Platon a atacat și judecători.

„Aduceți-vă aminte de panourile denigratoare pentru judecători la CSJ, care într-un fel sau altul executau doar legea și refuzau să execute anumite doleanțe ale anumitor persoane. Numai cât fac panourile stabilite într-o bună dimineață pe viaduct cu mesaje denigratoare față de (îmi cer scuze că îi numesc numele dar ei nu au meritat chestia respectivă) doamna Macinscaia, Nicolae Clima. Din câte cunosc eu, au refuzat să execute anumite indicații de-a lui Platon în acea perioadă. Au fost diferite tentative de asasinări. Precum că mașina dlui Nicolae Clima a lovit pe cineva și a fugit de la locul accidentului. Au fost multe aspecte. Bine, faptele au fost deconspirate în final. Au fost înscenări, și înscenările acestea continuă”, a adăugat Gofman.

Un caz ieșit din comun a fost și față de judecătorul CSJ – Svetlana Novac, despre care fostul șef-adjunct de la CNA a relatat.

„Ea s-a trezit într-o bună zi cu conturi bancare într-o bancă din Pribaltika, unde avea deschise conturi cu 217 mii de dolari. Adică ea și fiica sau ginerele, din câte îmi aduc eu aminte, și nu erau declarate la Agenția Națională de Integritate, pentru că ea era persoană publică. Dar ea nici nu știa și nici nu putea să știe... Ele nu-i aparțineau ei, dar presiunea, factorul psihologic, intimidările... Cine putea să intre în așa tipuri de inginerii? Toți înțeleg că acestea nu sunt inginerii specifice. Undeva, cineva a luat o copie a buletinului ei de identitate, un pașaport. Cineva a plecat în Letonia și a deschis conturile respective. Cineva s-a folosit de banii dați. Că banii oficial figurau și cineva oficial folosea cartelele ei prin toată Europa. Ea fiind în R. Moldova. Ea nici nu cunoștea. Asta într-adevăr este ieșit din comun. Voi nu știți cu cine aveți de a face. Acesta este grup criminal organizat, care nu este încă dezmembrat până la final acestea-s chestii foarte serioase”, a conchis Mihail Gofman.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării