main logo
1059

Gluma lui Candu dată ca replică la amenințările lui Dodon

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, are o atitudine ironică faţă de ameninţările Preşedintelui Igor Dodon de a începe acţiuni de protest în cazul în care Curtea Constituţională îl va suspenda iarăşi din funcţia de şef de stat.

Gluma lui Candu dată ca replică la amenințările lui Dodon

Potrivit agenţiei Infotag, joi seara, în cadrul unei emisiuni de televiziune, Candu a spus că „astfel de declaraţii nu fac onoare unui Preşedinte".

„Acestea sunt declaraţii ale unei persoane, dar nu în calitate de Preşedinte. Ce pot spune? Că m-am speriat? M-am speriat atât de tare, că nu puteam să dorm...", a glumit el.

El a adăugat că Preşedintele „greşeşte mult atunci când face astfel de declaraţii", transmite Știri.md.

„Îl respect foarte mult, ca persoană, ca cetăţean. Dar el se înşeală. Împuternicirile sale au fost suspendate nu pentru că aşa a vrut Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituţională sau Andrian Candu. El nu şi-a îndeplinit îndatoririle constituţionale, care sunt prevăzute de lege. Preşedintele este obligat să promulge legea, dacă Parlamentul a votat-o repetat", a amintit Candu.

El i-a adus drept exemplu pe preşedinţii României, Klaus Iohannis şi Traian Băsescu, care au semnat decrete împotriva voinţei lor, numai pentru că legea îi obligă să facă acest lucru.

Preşedintele Parlamentului şi-a exprimat regretul că cooperarea instituţională între instituţiile de stat nu este la nivelul corespunzător.

„În decurs de doi ani am avut două sau trei întâlniri cu Preşedintele şi cu premierul. Toate ţineau de reglementarea transnistreană. Regret că am ajuns la un nivel de cooperare atât de scăzut. Nu este bine să lucrezi într-o astfel de situaţie. Trebuie să existe o colaborare instituţională. Au existat, desigur, perioade în care am colaborat, am luat decizii importante cu privire la numiri şi la anumite legi. Dar exemple de acest fel sunt puţine", a spus Candu.

Potrivit lui, „nu este normal şi nu este bine ceea ce s-a întâmplat cu suspendarea împuternicirilor Preşedintelui, dar asta este situaţia".

Răspunzând la întrebări, Andrian Candu a spus că îl consideră pe Vlad Plahotniuc un bun candidat pentru funcţia de prim-ministru.

„Nu spun că Pavel Philip este un prim-ministru rău. El este foarte bun, avem o echipă minunată, avem candidaţi pentru toate funcţiile. I-am spus lui Vlad Plahotniuc că ar fi un bun prim-ministru. Este o persoană foarte organizată, care a obţinut succese în afaceri şi politică. Ştiu cum lucrează, e harnic, poate să doarmă doar una, două sau trei ore pe zi. În plus, el ştie cum să formeze o echipă, deoarece, singur, omul nu poate obţine succese mari", a subliniat speakerul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării