main logo
7081

Gluma din fotografia în care Lukașenko râde cu Timofti și Diacov în 2016

Democratul Dumitru Diacov, cel care deține recordul de a se găsi cel mai mult timp în funcția de deputat al RM, susține într-o postare pe pagina sa de facebook că în 2016 RM și Belarus aveau o mare problemă.

Gluma din fotografia în care Lukașenko râde cu Timofti și DiacovFoto: facebook.com

Belarus suferea de prea multă ordine, pe când statul nostru – de „prea multă democrație”, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md

Deputatul a postat o fotografie pe facebook despre care spune că e realizată în 2016. În poză apare Dumitru Diacov în compania președintelui RM de atunci, Nicolae Timofti, și a președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko.

„Le spun președinților R. Moldova și Belarus că țările noastre au două mari probleme - belarușii au multă ordine, iar moldovenii au foarte multă democrație! Toată lumea râdea vesel... Vom vorbi cândva despre realizările noastre „democratice”. 

Astăzi vreau să-mi exprim câteva gânduri cu privire la rezultatele acelei „orânduiri” din Belarus. Oamenii s-au săturat de o astfel de „ordine” de 26 de ani al lui Alexandr Grigorievici... În calitate de absolvent al Universității de Stat din Belarus și copreședinte al comisiei de lucru pentru Belarus al Adunării Parlamentare Euronest, sper sincer să se instaureze pacea și liniștea în această țară. Și îmi pare că există o singură soluție pentru aceasta: dialogul și compromisul”, opinează Diacov.

În context, deputatul îi dă un sfat președintelui Aleksandr Lukașenko. „Încheiați urgent un acord pe cale amiabilă: Valerii Țepkalo poate fi numit prim ministru, iar Svetlana Tihanovskaia – ministru. Și eliminați tehnica militară și OMON-ul din orașele pașnice din Belarus”, încheie autorul postării.

Amintim că Dumitru Diacov nu a făcut niciodată declarații tranșante în care și-ar fi exprimat nemulțumirea vizavi de regresul democrației în RM.

Diacov este cel care l-a inclus în 2013 pe Vladimir Plahotniuc pe listele PD. Atunci el susținea că Plahotniuc vine cu un adaos de valoare în partid. „Eu îi propuneam să fie inclus pe listă de la început. Domnul Plahotniuc nu era hotărât. Dar eu am insistat ca el să fie inclus în listă când s-a format ea. Eu cred că el a adus valoare partidului. Imaginea este un lucru foarte relativ. […] Eu consider că oamenii de afaceri trebuie să se implice mai activ în politică”, spunea atunci Diacov.

În decembrie 2015, Dumitru Daicov negocia o nouă majoritate parlamentară în compania lui Serghei Iaralov, un controversat om de afaceri din anturajul lui Plahotniuc.

Iar mai recent, acesta a ridicat mâna în Parlament votând pentru controversatul Acord de credit rusesc anulat ulterior de Curtea Constituțională după sesizarea deputaților din opoziție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării