main logo
1029

Gligor, despre tergiversarea dosarului lui Ilan Șor: Mașină de tocat bani

Avocatul și expertul în politici publice Ștefan Gligor a vorbit la Europa Liberă despre tergiversarea dosarului furtului miliardului.

Gligor, despre tergiversarea dosarului lui Șor: Mașină de tocat bani

Despre dosarul lui Ilan Șor, Gligor a spus că justiția și guvernanții moldoveni nu sunt interesați să-l finalizeze, deoarece, ca și în cazul Tansnistriei, există interese – e “o mașinărie de tocat bani”, transmite Știri.md.

Întrebat de ce dosarul lui Ilan Șor nu se mișcă, Gligor a spus că este sigur că instanța judecătorească este prima cu care există o înțelegere între Șor și respectiva instanță.

Potrivit lui, din punctul de vedere procesual, expertiza pe care au numit-o ei fizic nu poate avea loc, pentru că actele de la BNM au fost arse, iar dosarul penal se consideră suspendat și celelalte faze ale procesului nu pot avea loc până nu se face această expertiză dispusă de instanță.

Respectiv, instanța trebuie singură să-și anuleze decizia cu privire la numirea acestei expertize pe motiv de imposibilitate a efectuării acesteia și să se bazeze doar pe materialele care există – asta este partea cumva procesuală. Ceea ce ține de interes, Șor este ca, dacă vreți printr-o analogie mai mare, un fel de regiune transnistreană.

Ștefan Gligor a mai continuat că toată lumea vorbește despre soluționarea acestui conflict, despre soluționarea problemei transnistrene, trei decenii, dar nimeni nu are interesul.

„Dar știți de ce nu are interesul? Pentru că prin Transnistria se face contrabandă și se câștigă miliarde de dolari, miliarde(!) și asta e ceea ce cetățenii noștri n-au înțeles.

Toată istoria asta cu politicieni, cu politică, cu lupte, cu nu știu ce, asta este fața, asta este fațada, în spate este o mașinărie de tocat bani.

Transnistria este cheia la această mașinărie și nimeni în realitate nu dorește soluționarea diferendului transnistrean, pentru că elitele locale primesc mititele de acolo din Transnistria, oamenii de la Moscova și politicienii noștri de la Chișinău papă de acolo.

A păpat Plahotniuc, sunt sigur că și actuala pseudo-elită politică mănâncă de acolo, din contrabandă. Și unul din primele lucruri pe care l-a făcut Guvernul Chicu când a venit la putere care a fost?

A dat două licențe de import-export de tutun unor companii din Transnistria, lucru pe care categoric îl refuza Guvernul Sandu. Întrebați-vă de ce. Iată, în acest context, Șor este un fel de Transnistrie, la modul serios nimeni nu vrea să-l închidă pe omul acesta…”, a conchis expertul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării