main logo
1152

Ghimpu spune cât i-a oferit PDM lui Urechean pentru Procuratura Generală

În anul 2009, Serafim Urechean a cedat Procuratura Generală Partidului Democrat contra unei sume de peste 1 milion de euro. Cel puțin, aceasta a declarat președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Ghimpu spune cât i-a oferit PDM lui Urechean pentru Procuratura Generală

„Am aflat mai târziu despre acest lucru. Mi-a spus Vlad Filat”, a menționat Ghimpu, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Întrebat cât a costat PD-ul Procuratura Generală, fostul deputat PL a ezitat să menționeze suma concretă, însă a precizat că mai mult de 1 milion de euro.

Contactat telefonic de reporterul Unimedia, Serafim Urechean a menționat că acuzațiile lui Mihai Ghimpu ar fi niște aberații.

„Dânsul la fel a participat la partajarea funcțiilor. Cu cât a cumpărat el funcția de președinte al Parlamentului?...Ghimpu e supărat pe Urechean. El este cel care a îngropat unionismul în Republica Moldova. A distrus unionismul. El încă caută hoții?”, a spus ex-liderul Alianței Moldova Noastră.

Amintim că după ce partidele proeuropene au câștigat alegerile în 2009, acestea au partajat funcțiile în stat. Astfel, cea de procuror general i-a revenit Alianței Moldova Noastră, condusă de Serafim Urecheanu.

Însă ulterior, a fost cedată PD-ului în schimbul şefiei la SIS. Astfel, PD a preluat Procuratura.

Mai multe voci susțineau că aceasta a fost vândută contra unei sume de 2 milioane de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării