1 088
0
Ghimpu: Între PDM și PSRM există o posibilitate de a se crea o coaliție
1 088
0

Mihai Ghimpu, președintele de onoare al Partidului Liberal, consideră că Partidul Socialiștilor va accepta o alianță cu Partidul Democrat sau cu blocul ACUM, dacă acestea din urmă îi vor accepta unele puncte-cheie din programul său partinic.

Mihai Ghimpu accentuă că acest program este unul pro-rus. Declarația a fost făcută la o emisiune de la un postul de televiziune, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Acum are loc a doua campanie electorală. Liderii de partide care știu că nu vor face alianță unii cu alții își mențin alegătorii”, spune Mihai Ghimpu. T

otodată, liberalul spune că între PDM și PSRM există o posibilitate de a se crea o coaliție „în cază că o acceptă Moscova”. 

Aceasta ar avea loc, lidera PSRM Zinaida Greceanîi va fi aleasă președinte de Parlament și astfel s-ar „elibera” funcția de premier pentru PDM.

Întrebat cum poate să fie redusă puterea pe care o deține PDM la ora actuală, Mihai Ghimpu spune că acest lucru ar putea fi făcut printr-o alianță a cel puțin una dintre fracțiunile care au obținut mai multe voturi în Parlament cu Partidul Democrat. 

Astfel, potrivit lui, „s-ar împărți puterea”. El admite în acest sens posibilitatea coaliției formată din PSRM – PDM – ACUM, „care ar micșora de trei ori puterea PDM”

În opinia lui Mihai Ghimpu, PDM își dorește alegeri anticipate. Nu în zadar data alegerilor parlamentare a fost numită 24 febuarie. 

Potrivit lui, acest lucru a fost făcut pentru ca să poată fi organizate eventuale alegeri anticipate odată că alegerile locale: „Iar dacă vor avea loc anticipatele, PDM va rupe voturi și de la blocul ACUM, și de la PSRM”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter