main logo
2178

Ghimpu, dezvăluire în dosarul miliardului: Șor a încercat să mă cumpere

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus că actualul primar din Orhei, Ilan Șor, a încercat să-l mituiască cu „saci de bani” pentru a nu fi menționat în dosarul furtului miliardului.

Ghimpu, dezvăluire în dosarul miliardului: Șor a încercat să mă cumpere

„Șor a încercat pe mine să mă cumpere, numai să nu mai pomenesc numele lui. Atât pot să vă spun: a trimis un om la mine și mi-a spus, câți saci de bani vreau ca să nu mai pomenesc numele lui, pentru că eu spuneam că Șor e un hoț și trebuie închis. Asta s-a întâmplat cu vreo doi ani în urmă, când încă eram la guvernare”, a spus Ghimpu la emisiunea „Cutia neagră”, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

Liderul PL nu a dezvăluit numele persoanei care i-a oferit mită, spunând doar că e vorba de omul de încredere al lui Ilan Șor. Ghimpu a mai spus că unele persoane au încercat să-l mituiască de două ori și i-au propus 400 de milioane de lei

Partidul Liberal a participat la actul de guvernare în perioada 2009–2013 şi 2015–2017. Din mai 2017 PL este un partid parlamentar aflat în opoziţie, reprezentat de nouă deputaţi în Parlament.

În perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești. Conform raportului de investigație Kroll, omul de afaceri Ilan Șor a obținut în 2012 controlul asupra celor trei bănci, după care a început să transfere credite de la una la alta dintre cele trei bănci, precum și către entități din străinătate (bănci rusești și off-shore), mărind artificial lichiditatea acestora. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării