868
9
Ghimpu, despre numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al CC
868
9

Fostul deputat liberal, Mihai Ghimpu, a comentat sarcastic numirea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale (CC).

Foto: Știri.md

În acest sens, politicianul îl acuză pe prim-ministrul Maia Sandu și vicepremierul Andrei Năstase de numirea unui candidat PSRM în fruntea Înaltei Curți, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Iată și primele rezultate ale Alianței Kozak: Șeful statului - socialist pro-rus; Președintele Parlamentului - socialist pro-rus; Președintele Curții Constituționale - socialist pro-rus; Ministrul Apărării - socialist pro-rus; Șeful Serviciului de Informație și Securitate - socialist pro-rus; Directorul Centrului Național Anticorupție - socialist pro-rus; Șeful Serviciului de Pază și Protecție - socialist pro-rus; Procurorul General Interimar - e ca în filmul “Svadiba v Malinovke”, adică schimbă “chepca” după cum bate vântul, când într-o parte, când în alta, fiind ba cu albgardiștii, ba cu bolșevicii numai să nu-i caute în “sunduc”.

Și mă întreb: dar unde-s moldovenii pro-europeni, urmașii lui Ștefan cel Mare și Sfânt?... Scuzați, nu-i văd! Ah da, am aflat se află în Cioroborta și se ocupă cu “dezoligarhizarea instituțiilor și scoaterea statului din captivitate”!!!

“Bravo”ACUM, “bravo”, Maia și Andrei! “Trăiască” Lenin și matușca Rossia!”, a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de facebook.

Știri.md amintește că Judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de preşedinte al Curţii pe Vladimir Ţurcan.

Prim-ministra Maia Sandu, într-o postare pe Facebook, a declarat că numirea lui Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale este „un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea” în instituție.

Cu critici față de numirea lui Țurcan în respectiva funcție au ieșit deputați din ACUM și PDM.

În schimb, președintele Igor Dodon nu se arată împotriva numirii lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale și spune că mizează pe activitatea cât mai onorabilă a CC-ului.

Pe de altă parte, Vladimir Țurcan a spus că numirea sa „s-a făcut conform legislației” și a adăugat că, criticile sunt „emoții, pur și simplu, dar cred că o să treacă și asta”.

Citește și
article image
Dodon: Sunt susţinător al Europei mari, de la Lisabona la...
1
251
article image
Dmitri Kozak: Situația politică din Republica Moldova este...
0
761
article image
Boțan: În locul unei campanii efervescente, avem o apatie...
0
290
article image
Nota guvernării: La 100 de zile de guvernare, cetățenii...
5
278