main logo
2484

Ghimpu: Cetățenii au fost mințiți de Năstase, Sandu și Dodon

Liberalul Mihai Ghimpu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, după ce PSRM și ACUM au format o coaliție și au ajuns la guvernare.

Ghimpu: Cetățenii au fost mințiți de Năstase, Sandu și Dodon

Știri.md redă mai jos textul integral al mesajului lui Mihai Ghimpu:

"Iată că după ce a trecut Duminica Mare, Parlamentul a început să activeze în componență deplină, dar fără prezența deputaților Șor și Plahotniuc. Bănuiesc că Plahotniuc, în ultimele câteva zile, și-a pus mii de întrebări, precum: la ce le-a trebuit să-și arate “mușchii”, de ce a fost atât de hapsân, de ce a amestecat bussinesul cu politica, de ce a mizat pe Dodon... etc. 

Dar, Plahotniuc cu “aventurile” lui sunt ziua de ieri, iar pe noi trebuie să ne preocupe guvernarea de azi. Și suntem datori să ajutăm oamenii să cunoască ce se întâmplă după culisele guvernării. Și-n primul rând, să le spunem cât de abil au fost mințiți cetățenii noștri de către Năstase, Sandu și Dodon! Aceștia au spus că cele două entități politice - ACUM și SOCIALIȘTII, vor face doar O COALIȚIE SITUATIVĂ (pe 2-3 luni). Dar de fapt, au format o Alianță pentru patru ani, lucru confirmat de către Dodon la o emisiune tv. Citez: “dacă acest Guvern va face treabă bună, peste patru ani nu va mai trebui să se repete situația asta și eu tare sper în asta”. Ba mai mult decât atât: au partajat și toate instituțiile statului! 

Anume partajarea Sandu și Năstase mereu le-au reproșat-o celorlalți, spunând că se face departe de ochii lumii și nu este un proces transparent și democratic, așa că ei nu vor face partajări “în ruptul capului”!... Le-au tot împuiat și amețit capul tuturor cu criterii ca “integritate” și “meritocrație”... Dar, când au ajuns la putere, tot au făcut partajare fără nici un pic de rușine... Și asta fiindcă Kozak le-a promis tot sprijinul lui Putin în cazul unei guvernări pro-ruse! Iată și dovada: Ministerul Apărării și SIS-ul i-au revenit PSRM (întocmai cum a spus Dodon!), ceea ce înseamnă, că de acum înainte politica acestor două instituții va fi dirijată de serviciile secrete rusești.

Conform practicii europene, partidul care n-a obținut majoritatea mandatelor, dar în comparație cu alte partide le are pe cele mai multe, își asumă actul guvernării prin deținerea funcției de prim-ministru. De ce în cazul guvernării cu Blocul ACUM, care are mai puțin cu 9 mandate, PSRM-ul a refuzat această funcție, cerând din start funcția de Președinte al Parlamentului și doar două funcții în executiv??? Sau a cedat pentru a lua Agențiile, că acolo-i banul? Aceasta este o altă dovadă că Kozak și Dodon, ambii agenți ai Kremlinului, au planuri ascunse...

Procurorul General “european” la fel va fi și el omul lui Dodon, pentru că nu mai este numit de către Parlament, ci de “Președintele” Dodon. Și nu este greu de înțeles “cine” și “cum” va dirija acest concurs...

Cât privește justiția, un dosar apărut la comandă, după cum am înțeles, deja și-a dat duhul. Să vedem ACUM ce va fi cu celelalte...

Ce mai putem spune la aceasta oră decât: “trăiască democrația și statul de drept al generalului Kozak”, rezistă R. Moldova, NATO și UE!!!"

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării