main logo
3486

Ghimpu anunță cine ar putea ajunge în turul 2 la alegerile din Chișinău

Președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și-a asumat rolul de prezicător politic și a numit candidații care ar putea ajunge în turul 2 la alegerile din luna octombrie.

Ghimpu prezice cine va ajunge în turul 2 la alegerile din ChișinăuFoto: tvr.md

„Pot să vă spun că în situația pe care o avem, Marinuță, Munteanu și Cârnaț - foștii “noștri” liberali, mare treabă n-o să facă, nemaivorbind de Țurcanu și ceilalți”, a declarat Ghimpu pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

După părerea fostului președinte interimar al R. Moldova, nici Octavian Țîcu nu ar face mare treabă fiind primar al Capitalei.

„Ceea ce n-aș putea spune despre Țîcu, și el fost ministru din partea PL. El și-a motivat participarea sa în cursa pentru Primărie în felul următor. Citez: „Dragi chișinăuieni, în situația care s-a creat și în iminența acaparării orașului de către PSRM, la fel ca și multe alte instituții, eu ca bărbat și ca intelectual nu pot să admit, că un isteric ca Ion Ceban, care s-a aflat și la Partidul Comuniștilor, în servilismul lui Voronin, și la Dodon, să câștige Chișinăul””.

„Dar ce pot afirma cu certitudine, e că participarea și rezultatul ulterior, obținut de Țîcu, din păcate, va fi contrar motivului anunțat de el, deoarece șanse de a se bate cu Ivan Ceban în turul doi Octavian nu are. Și asta se datorează exclusiv faptului, că face parte din Alianța Kozak, care i-a dat de facto toată puterea lui Dodon!!!

“Performanța ” pe care o va obține Țîcu va fi doar ruperea unor voturi de la Dorin Chirtoacă, venite din partea unor unioniști care cred că Țîcu e mai...

Iată cum și datorită cui, A. Năstase poate ajunge în turul doi, unde se va “bate” cu Ceban. Dar tocmai aici e și buba, și slujba! Țîcu, care a zis că nu vrea să-l vadă pe Ivan Ceban Primar General, anume el îl va aduce pe acesta în scaunul de Primar. Pentru că în cazul, în care Năstase iese în turul doi, mulți unioniști nu vor ieși la vot sau nu-l vor vota pe Năstase și e clar de ce, a dodonizat Republica! Iar alegătorii lui Ceban vor ieși cu toții, chiar și cei, care se mișcă cu ajutorul a două bastoane... Într-o atare situație, Ceban la sigur poate deveni Primar!

Și te-ai mira dacă acest scenariu nu i-ar aparține chiar lui A. Năstase, după o înțelegere obscură cu Dodon, sugerându-i-se lui Țicu de către cineva din anturajul (agentura) lor ideea că doar el poate salva Primăria de Ceban...

În politică trebuie să fii șahist de mare performanță ca să poți prevedea și anticipa mișcările adversarilor tăi, altfel le faci jocul lor, fără să-ți dai seama”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării