main logo
965

Gherman: Bruxelles ne va ajuta să îndeplinim condițiile de aderare

Uniunea Europeană va ajuta Republica Moldova să îndeplinească condițiile necesare pentru aderarea la familia unică europeană, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Doina Gherman, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Gherman: Bruxelles ne va ajuta să îndeplinim condițiile de aderareFoto: multimedia.parlament.md

Întrebată cum ar trebui să se simtă cetățenii cu privire la faptul că Moldova a început negocierile oficiale de aderare la UE pe data de 25 iunie, vicepreședinta Parlamentului a spus: „Cel mai important lucru pentru cetățenii țării noastre este că Moldova se află acum la masa de negocieri cu țările UE”, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Participanții la program, care au discutat despre importanța pentru Moldova a lansării negocierilor de aderare la UE, au menționat că Uniunea Europeană are puțin peste 30.000 de legi, acte normative și standarde. Sarcina Republicii Moldova este de a realiza cu succes reformele și de a armoniza legislația națională cu normele europene pe parcursul procesului de integrare în UE.

Doina Gherman a atras atenția asupra faptului că Moldova nu mai este singură, ci are parteneri externi care oferă sprijin și asistență pe calea integrării în UE. Drept dovadă, ea a dat exemplul sprijinului financiar pe care UE l-a acordat Moldovei în ultimii trei ani, când republica nu era încă angajată în negocierile oficiale de aderare, ci doar își manifesta dorința de a fi în familia unică europeană.

„Doar pentru a susține populația în sezonul rece, când statul a venit în ajutorul celor vulnerabili la achitarea tarifelor la căldură și gaze, UE a oferit șapte miliarde de lei (circa 400 de milioane de euro)”, a spus Gherman.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării