main logo
980

Gheorghe Petic, transferat din nou într-un alt penitenciar

Fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic, a fost transferat din Penitenciarul nr.13 din Capitală în Penitenciarul nr. 11 din Bălți.

Gheorghe Petic, transferat din nou într-un alt penitenciarFoto: unimedia.md

Despre aceasta a anunțat susținătoarea lui Petic, Irina Arhire, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Motivul nu-l cunoaștem încă. Din păcate, nici avocații lui G.Petic nu au fost înștiințați de aceste acțiuni din partea șefului penitenciarelor. Ce se întâmplă oameni buni???”, a scris Arhire pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie curent, Oficiul Avocatului Poporului a comunicat că a întreprins o vizită la Penitenciarul unde e deținut Petic și a constatat: Condițiile de detenție în subsolul Penitenciarului nr. 13 din Capitală, inclusiv celula în care este deținut Gheorghe Petic, sunt contrare prevederilor art. 3 al Convenției europene pentru drepturile omului.

Unimedia amintește că susținătoarea lui Petic, Irina Arhire, spune că Gheorghe Petic ar fi fost snopit în bătaie, la data de 21 aprilie, de către angajații Penitenciarului nr.13 și interzise apeluri telefonice timp de trei luni, însă Administrația Națională a Penitenciarelor a negat acuzațiile.

De menționat că un nou dosar a fost deschis pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Acesta este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.

La 20 martie curent, liderul OT Ungheni ai Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.

De menționat că cazul lui Gheorghe Petic, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru viol, iar acum riscă încă 7 ani de pușcărie într-un nou dosar, cercetat pentru huliganism, a ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării