main logo
674

Ghelici: Susținem organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate

Activistul civic Fiodor Ghelici, în numele Asociației obștești „Moldova mea”, pe care o conduce, spune că susține decizia organizării alegerilor parlamentare anticipate, iar concomitent cu ele și a celor prezidențiale anticipate.

Ghelici: Organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipateFoto: Ipn.md

În opinia sa, actualul Parlament, format pe 8 iunie, este neconstituțional, după cum a și decis Curtea Constituțională, transmite Știri.md

Într-o conferință de presă al IPN, activistul a menționat că, coaliția dintre Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor are loc în contextul presiunilor din exterior, în special Uniunea Europeană, Rusia și Statele Unite al Americii. Doar că, potrivit lui, această alianță nu convine societății civile. „Cu ce ocazie au decis că nouă ne va conveni alianța dintre Blocul ACUM și PSRM? Această alianță formată va fi mai rea decât alianța din 2009”, spune Fiodor Ghelici.

Activistul civic menționează că politicienii au avut posibilitatea să facă o coaliție timp de trei luni și să se apuce de treabă, dar acest lucru nu s-a întâmplat, cu toate că ei au primit în acest timp salarii achitate din buzunarele cetățenilor. Acesta a îndemnat politicienii care au primit salarii timp de trei luni de zile fără să facă nimic, să întoarcă banii în buget.

Potrivit lui Fiodor Ghelici, acum în Parlament este haos, iar angajați instituțiilor de stat se concediază în semn de protest. Activistul consideră că alegerile parlamentare stabilite pentru 6 septembrie sunt binevenite și vor oferi posibilitatea societății să analizeze și să aleagă mai bine cu cine să voteze.

Cât despre alegerile prezidențiale anticipate, Fiodor Ghelici a menționat că, „în urma video-urilor compromițătoare apărute în spațiul public, Igor Dodon trebuie să-și dea demisia, așa cum se întâmplă în țările civilizate”. În acest context, dânsul spune că va trimite o scrisoare la Procuratura Generală prin care va solicita o calificare juridică a acțiunilor președintelui.

„Noi, societatea civilă ne pronunțăm pentru alegeri prezidențiale anticipate. Nu mai vrem să-l vedem pe Dodon în funcția de președinte”, spune Fiodor Ghelici. Totodată, activistul a venit cu un apel către ambasadorii acreditați în Republica Moldova, în special cei ai UE, Rusia și SUA, „să se comporte corect și să nu-și impună politica”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării