19 noi, 2019 13:00
582
0
Germania îndeamnă Guvernul Chicu să investigheze furtul miliardului
19 noi, 2019 13:00
582
0

Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei îndeamnă noului guvern al Moldovei să implementeze reforme şi să continue investigarea fraudei în sistemul bancar al republicii.

Foto: tv8.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al MAE al Germaniei, plasată pe pagina instituţiei, transmite Știri.md.

"Guvernul federal salută progresele înregistrate de fostul premier Maia Sandu în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei. Doar implementarea continuă a agendei de reforme dincolo de hotarele de partid poate îndeplini revendicările moldovenilor asupra unui stat de drept. Aceste revendicări includ şi o investigare exhaustivă şi elucidarea circumstanţelor scandalului bancar din 2014-2015", se arată în comunicat.

MAE al Germaniei atrage atenţia la faptul că Moldova se află în faţa unei mari provocări chiar şi după schimbarea guvernului.

"Deosebit de important este de a continua cursul stabilit al reformelor şi de către noul Guvern, condus de prim-ministrul Chicu", se arată în document.

Potrivit autorităţilor de la Berlin, o cooperare eficientă a Germaniei şi UE cu Moldova depinde de implementarea consecventă a agendei de reforme.

"Pe lângă principiul statului de drept, Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb cu UE rămân în continuare punctual de reper pentru cooperarea de mai departe", se arată în declaraţia Ministerului german de Externe.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter