main logo
1196

George Simion, interzis în R. Moldova. Deputat român: Nu are logică

„Interdicția prelungită în privința lui George Simion de a intra în Republica Moldova nu are logică.”

George Simion, interzis în R. Moldova. Deputat român: Nu are logicăImagine simbol

Cel puțin asta declară deputatul de la București Boris Volosatîi, care a menționat că atâta timp cât George Simion a fost persoană indezirabilă pentru Voronin și pentru Dodon, era un lucru înțeles, transmite Știri.md cu referire la Newsmaker.md.

„Simion nu a încălcat nici măcar o lege în Republica Moldova. Persoana lui deranjează”, au adăugat reprezentanții AUR. Atâta timp cât el a fost persoană indezirabilă pentru Voronin, pentru Dodon, era o logică. Era un lucru înțeles. Astăzi, această interdicție este absolut alogică sau logica este alta – înțelegerea între guvernanții de la Chișinău cu guvernanții de la București pentru a opri în așa fel valul de creștere a influenței pozitive a Alianței pentru Unirea Românilor prin personalitatea lui George Simion în Republica Moldova și în România. Faptul că această persoană indezirabilă pentru Republica Moldova astăzi se află la Washington, la conferința anuală a conservatorului din lumea întreagă, nu trebuie să ne mire. Este un lucru absolut normal când liderii AUR, astăzi, se află la Washington bine merci cu invitații și cu actele în regulă, iar pentru Republica Moldova sunt indezirabili”, a declarat Volosatîi.

Reamintim că premierul Dorin Recean a declarat într-un interviu pentru Pro Tv Chişinău că Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova.

Întrebat la Pro TV Chişinău despre faptul că preşedintele AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în Moldova pentru încă cinci ani, până la 01/10/2028 şi de ce a fost a fost prelungită interdicţia din 2018, Recean a răspuns: „Instituţiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi acest lucru i-am comunicat şi premierului Ciolacu”.

Recean a precizat că „este o decizie a instituţiilor care au determinat acest factor de risc şi corespunzător”.

George  Simion este un activist civic și politician ultraconservator și de extremă dreaptă român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este deputat român al Partidului „Alianța pentru Unirea Românilor”.

Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de cinci ani.

Interdicția a fost pusă după ce la 27 august 2018, unui grup de cetățeni români, participanți la Marșul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova. Motivul inițial a fost comportamentul inadecvat și provocator al unor persoane, refuzul de a se conforma procedurilor legale și o serie de amenințări în discuțiile cu reprezentanții Poliției de Frontieră. În același timp, autoritățile din România au negat afirmațiile spunând că tinerii au avut un comportament adecvat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării