main logo
1494

Gavrilița, îngrijorată de siguranța tehnologiilor informaționale

Prim-ministrul Natalia Gavrilița se arată îngrijorată de siguranța tehnologiilor informaționale, după ce contul de Telegram al președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și cel al Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au fost sparte.

Gavrilița, îngrijorată de siguranța tehnologiilor informaționaleȘtiri.md

Premierul a cerut, în acest context, viceprim-ministrului pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, să lucreze asupra problemei securității tehnologiilor, transmite Știri.md.

„Înțeleg că conturile de Telegram unor oficiali au fost sparte este vorba și de președinte și de viceprim-ministrul Spînu. Știu că și alte persoane oficiale au avut conturile de Telegram sparte. 

Noi am avut o sesiune de securitate cibernetică. Dar eu vă rog, domnul Țurcanu, să lucrați împreună cu membrii guvernului ca să ne asigurăm că folosim în siguranță toate tehnologiile Informaționale. 

Vreau să spun că este foarte interesant că în mesajele false care au apărut de pe conturi este vizat d-ul Litvinenco, care astăzi vine în ședința Guvernului cu sesizarea către CC cu privire la scoaterea PP Șor, care încalcă legea și ordinea constituțională, în afara legii. 

E interesant ce falsuri vor ieși acum când lupta împotriva corupției hoților și celor care doresc dezbinarea societății aduce rezultate”, a spus Gavrilița în debutul ședinței de astăzi a guvernului. 

Totodată, premierul a îndemnat cetățenii să fie atenți cu privire la informațiile pe care le consumă.

Contul de Telegram al președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și cel al Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au fost sparteInstituția prezidențială a confirmat că contul președintelui a fost spart și a infirmat veridicitatea postării.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării