358
0
Gavrilița, despre Legea miliardului: Bani pentru cheltuielile electorale
358
0

Fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavrilița, consideră că soluția identificată de actuala guvernare pentru a compensa circa 30% din banii puși pe umerii cetățenilor în urma adoptării „Legii miliarudlui” din profitul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) este de fapt, scoaterea banilor pentru a finanța cheltuielile enorme ale guvernării în an electoral.

Foto: știri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gavrilița scrie că soluția pentru Legea miliardului este în primul rând recuperarea banilor de la cei care i-au furat, transmite Știri.md.

"Manevra lui Igor Dodon cu așa-numita ușurare a poverii din Legea miliardului este de fapt scoaterea banilor din rezervele Băncii Naționale pentru a finanța cheltuielile enorme ale guvernării în an electoral. Încă niciodată Guvernul Moldovei nu a planificat să cheltuie atâția bani, cu surse de finanțare incerte.

Transferul unor venituri dintr-un buzunar al statului (Banca Națională a Moldovei) în altul (Ministerul Finanțelor) nu însemnă ușurarea poverii asupra cetățenilor. Soluția pentru Legea miliardului este în primul rând recuperarea banilor de la cei care i-au furat. 

Guvernul Sandu a creat un Birou de combatere a corupției cu experți internaționali specializați în recuperarea activelor, a transmis materiale relevante la procuratură și a facilitat colaborarea cu organe de drept la nivel internațional.

Întrebarea relevantă nu este de unde luăm banii cetățenilor pentru a întoarce miliardul furat. Întrebarea pe care trebuie să o punem lui Igor Dodon este ce sumă a recuperat din miliardul furat până acum și ce planifică să facă pentru a recupera acești bani inclusiv de la vechii săi prieteni din Parlament", a scris Gavrilița.

Amintim că Igor Dodon a anunțat în această dimineață că Guvernul urmează să voteze în această săptămână un proiect de lege care să permită transferul profitului Băncii Naționale în bugetul de stat pentru rambursarea miliardelor acordate în 2014 celor trei bănci falimentare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter