main logo
544

Gavrilița, către diaspora din Berlin: Nu uităm să facem reforme acasă

Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu moldovenii stabiliți în Germania. Discuțiile s-au axat pe provocările create de războiul din Ucraina, dar și acțiunile întreprinse de Guvern pentru a atenua impactul asupra dezvoltării țării.

Gavrilița, către diaspora din Berlin: Nu uităm să facem reforme acasăFoto: gov.md

Deși acum trebuie să gestionăm o criză majoră – cea a refugiaților ucraineni, iar anterior am fost loviți și de alte crize, nu uităm să facem reforme acasă pentru a deveni mai competitivi și a aduce oamenii înapoi, în Republica Moldova”, a spus prim-ministrul, transmite Știri.md.

De asemenea, premierul a vorbit și despre crearea de oportunități economice și investiționale, una dintre prioritățile autorităților fiind susținerea producătorilor autohtoni.

Moldovenii din diasporă au aflat și despre proiectul „Satul European” prin intermediul căruia primăriile vor putea accesa fondurile necesare pentru localitățile lor. În acest scop, în bugetul de stat sunt prevăzuți circa 800 de milioane de lei.

Totodată, Natalia Gavrilița a menționat și despre eforturile întreprinse pentru cetățenii din străinătate, comunicând despre semnarea declarației privind recunoașterea reciprocă de Republica Moldova și Germania a permiselor de conducere.  

Mai mult, se lucrează la ieftinirea serviciilor consulare și posibilitatea de transmitere a documentelor prin platforma MDelivery.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării