main logo
1103

Gamrețki a dat declarații împotriva lui Dorin Chirtoacă

Fostul șef de la Transporturi, Igor Gamrețki, a fost audiat astăzi în dosarul primarului demisionar, Dorin Chirtoacă. În cadrul ședinței, Gamrețki a declarat că Dorin Chirtoacă ar fi știut că urma să obțină o parte din acțiunile firmei desemnate câștigătoare pentru proiectul parcărilor cu plată.

Gamrețki a dat declarații împotriva lui Dorin ChirtoacăGamrețki a dat declarații împotriva lui Dorin Chirtoacă

La rândul său, ex-primarul capitalei, a declarat că s-a așteptat ca Gamrețki să depună mărturii împotriva sa, scrie unimedia.info.

„Se știa de la bun început ce se va declara în instanță, pentru că a fost învinut de același lucru și pentru a scăpa de pedeapsă, încearcă să arunce pe mine. Nu are să fie martor o persoană care este implicată în comiterea unei infracțiuni”, a declarat Dorin Chirtoacă cu referire la Igor Gamrețki.

Primaul demisionar a mai punctat că știa despre declarațiile oferite de către Gamrețki împotriva lui încă din primăvară.

„Cel mai curios e că el nu a putut să-și amintească data când a fost angajat. Cu greu a spus anul, apoi luna și ziua. Cum să nu știi când ai venit la serviciu? Dar pe de o altă parte, formulează acuzații cât clădirea cu cinci etaje în pivința altcuiva”, spune ex-primarul.

De asemenea, Chirtoacă a spus că de numele Pincevschi l-a auzit abia când a fost reținut viceprimarul Grozavu, însă Gamrețki a spus că fostul primar știa despre intenția omului de afaceri, Alexandru Pincevschi, de a se implica în proiectul parcărilor.

„Despre numele Pincevschi, că ar fi interesat în ceva am aflat în luna aprilie 2017 când a fost reținut Nistor Grozavu și Igor Gamrețki. Iată în acea zi, citind ordonanța de învinuire a domnului Grozavu am aflat despre acest nume.”, a spus Chirtoacă.

Amintim că la data de 25 mai 2017, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării