main logo
735

Gaik Vartanean: Dacă cineva încalcă legea, trebuie să răspundă

Deputatul socialist Gaik Vartanean spune că principala sarcină a actualei majorități parlamentare este să readucă percepția în rândul cetățenilor că, dacă cineva încalcă legea, trebuie să răspundă.

Un deputat PSRM anunță principala sarcină a coaliției cu ACUMFoto: Ipn.md

În context, colegul lui de Parlament, deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea, susține că demisiile în instituțiile publice vor continua, nu se vor opri la șefi, dar vor ajunge și la ceilalți care au încălcat legea. Declarațiile au fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe”, la postul de televiziune TVC21, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Fosta putere trebuie să înțeleagă că faptul că unii conducători pleacă din instituții sau pleacă din Moldova, acest lucru nu-i va scăpa de răspundere penală și administrativă. În opinia mea, Partidul Democrat, în actuala componență, în general, nu are dreptul moral să participe la alegeri și să ocupe funcții de stat în viitor”, a declarat parlamentarul.

Deputatul spune că diplomații și funcționarii străini au un „optimism enorm” în legătură cu faptul că partidele din Parlament au o asemenea colaborare „interesantă” și s-a ivit șansa de a aduce țara în albia legalității.

Deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea susține că odată cu plecarea lui Eduard Harunjen din fruntea Procuraturii se încheie demisiile „primului rând” de funcționari, însă, potrivit lui, instituțiile nu se țin pe o singură persoană. Astfel, vor mai exista demisii. „După ce vor cădea șefii Procuraturii, Consiliului Superior al Procurorilor și ai altor conducători, oamenii înșiși vor ieși și va avea loc un fel de curățare ușoară”, spune Vladimir Bolea. Potrivit lui, această curățare va avea loc cu atât mai mult cu cât populația cere acest lucru.

„Până pe 7 iunie, Republica Moldova se afla într-o izolare totală. Și nu vorbim despre relații foarte proaste doar cu Federația Rusă, ele erau la fel de rele și cu Uniunea Europeană. Noi nu aveam nicio susținere financiară de nicăieri și nu vorbim aici doar despre credite, dar și despre granturi foarte importante pentru susținerea economiei Republicii Moldova”, a declarat Vladimir Bolea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării