main logo
1585

Furtul miliardului: Slusari anunță încă 3 persoane care vor fi audiate

Fostul viceministru al Finanțelor în anii 2009-2014, Victor Barbăneagră, dar și fostul președinte al Parlamentului, Igor Corman, și fosta directoare adjunctă a Agenției Proprietăți Publice, Angela Susanu, vor fi audiați astăzi la comisia de anchetă a fraudei bancare.

Furtul miliardului: Slusari anunță încă 3 persoane care vor fi audiateColaj: Agora.md

Anunțul a fost făcut de șeful comisiei, Alexandru Slusari, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Victor Barbăneagră va veni din România. Va veni și Igor Corman și Angela Susanu. Barbăneagră ne-a dat informații importante, vine cu acte anexate. El spune că mai devreme s-a făcut tot posibilul ca el să apară țap ispășitor în această istorie. El susține că are dovezi pentru a demonstra contrariul. Comisia are foarte multe întrebări, să aflăm cum se luau deciziile, care a fost rolul BNM, Ministerului Economiei, a deputaților”, a spus Slusari.

Vicrepreședintele Parlamentului a spus că speră la discuții productive. „Până acum toate persoanele care au venit la audieri, ne-au furnizat informații importante însoțite de acte”.

Slusari a mai punctat că astăzi comisia nu-l va audia pe Renato Usatîi, după ce acesta a prezentat acte care ar fi extrase din raportul Kroll 2.

„Depinde cât de repede va prezenta documentele la Parlament. E un document de importanță majoră, trebuie să verificăm dacă el corespunde raportului Kroll. Vom verifica în foarte scurt timp, nu va dura săptămâni, dar nu cred că o vom face azi. Dacă este document autentic, decidem referitor la publicare și audiere. Ar fi bine ca Usatîi să indice de unde are actele”, a spus Slusari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării