main logo
1993

Furtul miliardului și Aeroportul: Munteanu cere nume de la Stoianoglo

Platforma DA solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, informații privind procesele penale ale persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Furtul miliardului și Aeroportul: Munteanu cere nume de la StoianogloFoto: știri.md

De asemenea, formaţiunea solicită informații privind procesele penale ale persoanelor care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca susţinere pentru deponenții celor trei bănci sistemice, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Vicepreședintele formațiunii, deputatul Igor Munteanu, a semnat un demers, dat fiind perioada de timp destul de mare de când raportul comisiei de anchetă pe care a condus-o a prezentat toate detaliile necesare pentru ca subiectul concesionării ilicite a Aeroportului să fie transpus inclusiv într-un proces de urmărire penală. 

„E timpul să aflăm nume și învinuiri. Pe dosarele de rezonanță care ne-au încărunțit. Vrem ca aceste nume sa fie pronunțate apăsat de actualul procuror general. E ultima lui șansă. Au trecut ani de cercetare penală și control judiciar. 

Miercuri, am solicitat procurorului general să ne comunice care este statutul procesual penal al persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare al Aeroportului, AIR Moldova, GSA”, precizează deputatul.

Igor Munteanu a cerut informații privind statutul persoanelor oficiale care au contribuit la furtul miliardului. 

„La fel, am cerut sa știm calificarea penală a persoanelor din Guvernul Republicii Moldova care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca susținere pentru deponenții celor trei bănci sistemice”, adaugă acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării